Transparent u Bukureštu

 Razvan Pasarica/sport Pictures/imago Sportfotodienst/profimedia
POSLJEDICE INCIDENTA

Zgražanje u Srbiji, iz UEFA-e stiže rigorozna kazna zbog poruke ‘Kosovo je Srbija‘!

Kao jedna od točaka optužbe navodno se razmatarlo i rasističko ponašanje domaćih navijača
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2023. 17:15

Rumunjska nogometna reprezentacija saznala je kaznu zbog transparenta "Kosovo je Srbija", viđenog na Nacionalnom stadionu u Bukureštu tijekom utakmice s Kosovom (2:0) prošlog utorka, prenosi Rumunjski nogometni savez.

Podsjetimo, u 19. minuti utakmice francuski sudac Willy Delajoda prekinuo je susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo na sugestiju kosovskih nogometaša, koji su se uvrijedili ponašanjem dijela navijača i zatražili da napuste travnjak. Transparent je izvješen uz paljbu baklji i bacanje pirotehničkih sredstava prema travnjaku.

Prekid je trajao gotovo sat vremena, nakon čega je Delajoda obavio razgovor s kapetanima reprezentacija i upozorio da će novi incident značiti i 3:0 pobjedu Kosova za "zelenim stolom". Pored navedenog transparenta stajao je još jedan napis - "Besarabija je Rumunjska".

U srijedu je UEFA obznanila da će Rumunjska biti kažnjena s 52 tisuće eura, a iduću domaću utakmicu protiv Andorre odigrat će "iza zatvorenih vrata".U sklopu kvalifikacija za Euro, Rumunji u listopadu gostuju u Bjelorusiji, a zatim će dočekati Andorru na Nacionalnom stadionu koji će, čini se, biti prazan...

Ova informacija u Srbiji je dočekana zgražanjem. Pojedini tamošnji mediji još uvijek nepotvrđenu kaznu UEFA-e nazivaju "sramnim potezom".

Linker
03. srpanj 2024 17:56