Slavlje igrača Srbije nine dugo trajalo

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
KIKS U BEOGRADU

Srbima prijeti crni scenarij kakav gledaju već 24 godine, svi nakon utakmice čestitaju istom čovjeku

Nakon poraza Srbije od Mađarske na Marakani, junak večeri bio je gostujući vratar Dénes Dibusz
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. rujan 2023. 07:58

Srbija je u četvrtak u Beogradu izgubila od Mađarske (1:2) u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Već 24 godine Srbija se nije plasirala na kontinentalnu smotru, a prikazano na stadionu ‘Rajko Mitić‘ može zabrinuti njene navijače.

- Bez obzira na to što smo na najbolji način otvorili utakmicu, a onda kada je nismo zatvorili, Mađarska je uspjela preokrenuti uz dosta sreće. Njima je pripalo prvo poluvrijeme, nama drugo. Ništa nije strašno, idemo dalje – rekao je izbornik Dragan Stojković – Piksi.

Domaćin je poveo autogolom Szalaija u 10. minuti, da bi Varga u 34. i Orban u 36. poentirali za veliki preokret.

- Ovaj rezultat ne može ništa poremetiti, za nas je najvažnija sljedeća utakmica koju moramo pobijediti. Ne krivim nikoga zbog pogreški koje se dogode. Momci su dali sve od sebe, svi imamo isti cilj, ali nekada protivnik igra bolje od tebe – dodao je Piksi.

image

Junak Mađarske Denes Dibusz

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Novinari su ga pitali je li zakasnio sa zamjenama?

- Lako je pričati kad utakmica završi, mi smo napadali, čekao se jedan centaršut, ali njihov golman je branio. Razmišljao sam i da Jović uđe, ali bismo tada imali problema na sredini terena. Stvarali smo šanse, ali na kraju nismo uspjeli.

Ponovio je kako nije zabrinut.

- Mi imamo još četiri utakmice do kraja koje moramo dobiti. Sami o sebi odlučujemo, ovo je bilo prvo poluvrijeme, drugo je u Budimpešti. Onda ćemo zbrajati račune – rekao je na kraju srpski izbornik.

Kapetan Dušan Tadić nije mogao biti zadovoljan nakon domaćeg poraza.

- Teško je analizirati vruće glave, pogotovo odmah poslije utakmice. Mislim da smo otvorili dobro utakmicu, poveli 1:0, sve kako treba i onda u bukvalno dvije minute prolijemo sve, ponovo budemo u nekom minusu i krenemo juriti rezultat. Ne znam što bih rekao... Moramo vidjeti, analizirati što nije bilo dobro, i idemo dalje.

image

Slavlje Mađara

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Sljedeću utakmicu Srbija u nedjelju igra s Litvom u gostima.

- Koja očekivanja, moramo pobjeđivati ako se mislimo plasirati na Europsko prvenstvo. Moraš dobivati utakmice i to je jedini cilj.

Dušan Vlahović je ovako analizirao susret:

- Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrali loše za naše standarde, mogli smo mnogo bolje. Primili smo dva gola iz situacija koje ćemo analizirati. U drugom poluvremenu smo igrali jako dobro, ali nismo imali sreće postići pogodak. Čestitam njihovom vrataru na sjajnim intervencijama – poručio je napadač Juventusa.

image

Marco Rossi

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Mađarska je sad vodeća reprezentacija skupine G s 10 bodova, dok Srbija ima tri boda manje.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobro, nismo padali, bila je to samo jedna greška. Nastavili smo dalje i zahvaljujući momcima postigli smo dva pogotka. Kada igrate u Srbiji morate patiti, mi smo patili možda previše, ali smo imali veliko srce. Moramo se zahvaliti Dibuszu na obranama – izjavio je mađarski izbornik Marco Rossi.

Talijanski je stručnjak preporodio mađarsku nacionalnu vrstu.

- Nevjerojatno je što smo napravili otkako sam započeo ovaj posao. Imamo momčad punu samopouzdanja, oni znaju da moraju naporno raditi kako bi napredovali. Imamo slabosti, svatko od nas, ali moramo biti ponosni na naš pristup – naglasio je Rossi kojeg očekuje prijateljska utakmica s Češkom.

Standings provided by Sofascore
Linker
03. svibanj 2024 14:12