FABRICE COFFRINI Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Golčinom donio nadu svojoj momčadi da mogu napraviti ono što nisu od 2000. godine

Nicolae Stanciu je postigao prvi gol na utakmici između Rumunjske i Ukrajine
Piše: SNObjavljeno: 18. lipanj 2024. 11:47

Igrala se 29. minuta utakmice između Rumunjske i Ukrajine kada je pogriješila ukrajinska obrana te poklonila jednu loptu Dennisu Manu. On ju je odmah proslijedio do Nicolaea Stanciua koji je silovito potegnuo s 18-19 metara i smjestio loptu pod gredu ukrajinskog gola.

Bio je to prvi gol na utakmici u kojoj su Rumunji pokazali disciplinu i snagu te slavili s uvjerljivih 3:0. Ukrajina je imala jalovu inicijativu, ali je Rumunjska zabijala jer je bila odlično taktički postavljena te je imala odgovor na sve protivničke ideje. Jedan od razloga tome je upravo Stanciu koji je odigrao odličnu utakmicu i to ne samo zbog gola. Ovaj 31-godišnji ofenzivac bio je na travnjaku 87 minuta, imao 79% uspješnih dodavanja, osvojio četiri od pet duela u kojima se našao, presjekao jednu loptu i izborio tri prekršaja. No, najvažnija stvar je bio taj gol, a koliko je opasan pokazao je i kada je zatresao Luninovu vratnicu.

Za Stanciua je to bila 71. utakmica za reprezentaciju Rumunjske, a postigao je 15. gol. Trenutno je člana Damaca, kluba iz Saudijske Arabije u kojem je suigrač našem Domagoju Antoliću, a karijera mu se zanimljivo razvijala. Počeo je u klubu Unirea Alba Iulia, nastavio u Vaslui te Steaui iz Bukurešta da bi uslijedili Anderlecht, praška Sparta, Al-Ahli, praška Slavia i kineski Wuhan prije nego je u rujnu prošle godine potpisao za Damac.

Ovim golom Stanciu je otvorio put Rumunjskoj prema uvodnoj pobjedi, ali i prema potencijalnom plasmanu u drugi krug, S obzirom na to da Rumunji na prolazak skupine na nekom europskom prvenstvu čekaju od 2000. i vremena kada su igrali Hagi, Munteanu, Chivu, Mutu i ostali, jasno je koliko bi taj rezultat izazvao oduševljenja u Rumunjskoj.

Linker
18. lipanj 2024 14:14