TOBIAS SCHWARZ Afp
POZNAT I RAZLOG?

Drama nakon šokantnog poraza na Euru: Igrači izbacili izbornika iz svlačionice

‘Nitko nije očekivao takav rezultat‘, komentirao je Serhij Rebrov
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. lipanj 2024. 13:48

Rumunjska je priredila iznenađenje na startu Europskog prvenstva, potpuno zasluženo je ostvarila uvjerljivu pobjedu (3:0) protiv neprepoznatljive Ukrajine. Na europsku smotru u Njemačku Ukrajinci su stigli u delikatnom trenutku, za vrijeme trajanja ruske agresije na njihovu zemlju, ali veliku motivaciju koju su imali nisu uspjeli pretvoriti u smislenu igru te su na premijeri ostali praznih ruku.

A nakon poraza u Münchenu uslijedila je drama na Allianz Areni; igrači su izbornika udaljili iz svlačionice! Rebrov je to sam priznao nakon utakmice, navodno je momčad željela sve što se dogodilo raspraviti sama, bez svog šefa.

- Nitko nije očekivao takav rezultat. Puno smo imali loptu u posjedu, ali nismo mogli stvoriti prilike. To nam se osvetilo. Igrači su shvatili da je to bilo premalo. Mi smo velika, jaka nacija koja trenutačno brani svoju zemlju. Ali igrači to nisu pokazali, i zato se s razlogom ispričavaju - komentirao je izbornik Serhij Rebrov.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

Isprike su navijačima uputili vratar Andrij Lunin i branič Oleksandr Zinčenko. Lunin je cijelu sezonu branio za Real Madrid, te se očekivalo da bude jedna od najjačih ukrajinskih karika na Euru, no na kraju na njegovu dušu idu prva dva rumunjska pogotka. Uoči prvog kojeg je postigao Nicolae Stanciu predao je loptu suparniku u opasnoj zoni umjesto da je ispuca daleko od vratiju, dok mu je kod drugog kojeg je zabio Razvan Marin propustio loptu kroz ruke.

- Moja pogreška kod prvog pogotka promijenila je utakmicu i učinila je težom za nas. Jako mi je žao zbog mojih kolega koji su se jako trudili. Već sam se ispričao momčadi - rekao je Lunin.

Sljedeću utakmicu Ukrajina igra u petak protiv Slovačke.

- Nastavljamo vjerovati u prolaz naše skupine. Igramo za naše navijače i za naše vojnike koji brane našu zemlju. Moramo je braniti na isti način ovdje u sljedećim utakmicama - poručio je ukrajinski vratar.

Izbornik Rebrov je dodao:

- Čeka nas teška utakmica. Moramo se odsad fokusirati na nju i prikazati znatno bolju igru.

Linker
18. lipanj 2024 14:16