Talijanska nogometna reprezentacija

 ISABELLA BONOTTO Afp
SPALLETTIJEV PLAN ZA HRVATSKU

Ove sezone igrao je manje nego Perišić, a sad dobiva u ruke ključeve igra Azzurra za dvoboj s Vatrenima

Kao i njegov kolega Zlatko Dalić, Luciano Spalletti sprema mnoštvo promjena
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 14:57

Samo dan nas dijeli od utakmice istine za Vatrene na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska u zadnje kolo i okršaj s Talijanima ulazi sa samo jednim bodom, manje od nas osvojili su samo Mađarska i Poljska. Odnosno, nisu osvojili...

Hrvatski medijski prostor u danima uoči utakmice zaokupiran je Dalićevim planom za ključni dvoboj u grupi, hrvatski će izbornik navodno napraviti čak pet promjena u odnosu na okršaj s Albanijom; u prvi sastav vraćaju se Stanišić i Budimir, a novi članovi udarne postave su također Erlić, Sučić i Mario Pašalić. Na klupu sele, dakle, Juranović, Perišić, Brozović, Majer i Petković.

No što je Luciano Spalletti pripremio za Vatrene? Prema pisanju tamošnjih medija, talijanski izbornik odlučio je za najvažniju utakmicu dosadašnjeg tijeka Eura u "vatru" ubaciti igrača koji ove sezone iza sebe ima tek 441 minutu nogometa, dakle manje nego Perišić. Dakako, radi se o veznjaku Juventusa, Nicoli Fagioliju, koji se našao na popisu putnika za Euro premda je ove sezone odradio sedmomjesečnu suspenziju zbog ilegalnog klađenja.

image

Nicolo Fagioli

NDERIM KACELI Nurphoto Via Afp

Fagioli je pobjedu protiv Albanije, kao i poraz od Španjolske, pogledao s klupe, a sad će mu Spalletti u ruke dati ključeve igre Azzurra. Neočekivanu, pomalo i šokantnu odluku donio je talijanski izbornik, koji je čvrsto odlučio iz prvih 11 izbaciti Jorginha.

Kako god, to svakako neće biti jedina promjena u talijanskom sastavu, a možda je i najzvučnija ostavljanje na klupi Federica Chiese. Krilni napadač Juventusa nije opravdao Spallettijevo povjerenje u Njemačkog, stoga seli na klupi, ali vrlo vjerojatno ulazi kao prva zamjena oko 60. minute.

image

Luciano Spalletti

ALBERTO PIZZOLI Afp

Linker
24. lipanj 2024 14:58