Joško Jeličić

REAKCIJA NA ISTUP

VIDEO: ‘Način na koji Joško Jeličić drži lekcije nije primjeren i potpuna je glupost. To nema veze ni sa čim‘

Glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola reagirao je na izjave HRT-ovog stručnog komentatora
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. lipanj 2024. 14:37

Smiju li se pojavljivati negativni komentari nakon utakmica hrvatske nogometne reprezentacije? To pitanje se na neki način postavlja nakon što je Joško Jeličić na HRT-u komentirao medijski tretman Zlatka Dalića i Vatrenih.

- Zlatko je miran i fokusiran, poslije Albanije bio je jako pogođen količinom kritika. Živimo u vremenu prljave tehnologije, gdje su prevladavajući mediji stvorili vojsku mediokriteta koje hrane komercijalno najisplativije, a to je crnilo - rekao je i nastavio:

- Ovo nije demokracija, ovo je diktatura mediokriteta koji svoje osobne frustracije liječe na boljima i uspješnijima od sebe, dok sakupljači klikova mudro pune bisage. Dakle, Zlatko Dalić je najbolji izbornik u hrvatskoj povijesti, drago mi je vidjeti da je fokusiran, znam da je pametan i da pazi na svoju mentalnu higijenu, da je fokusiran na ono što slijedi. Uvjeren sam da slijede barem tri utakmice i ja toliko vjerujem u naše dečke i naš stožer. Bez obzira kako završilo ovo prvenstvo njihov zlatni sjaj neće ništa potamnjeti, dajem im apsolutni podršku - zaključio je Jeličić.

Na njegove riječi o novom izdanju Eurocasta osvrnuo se glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola:

- Joško Jeličić nije novinar. Da je novinar ne bih komentirao njegov rad jer nikada nisam komentirao rad kolega. To što je Joško Jeličić izgovorio u emisiji i način na koji on drži lekcije novinarima, portalima i medijima je apsolutno neprimjereno. To nema veze ni s čim, a najmanje s poslom zbog kojeg je on doveden tamo - rekao je Šola i nastavio:

- Zar je netko na bilo koji način omalovažio Luku Modrića ako kažemo da je odigrao loše dvije utakmice. Nije on zbog toga prestao biti Zlatna lopta i najbolji hrvatski sportaš svih vremena. Ili Marcelo Brozović koji je godinama bio dio najboljeg veznog reda na svijetu. Nitko im nikada neće uzeti zasluge za ono što su napravili. Ali ako mi gledamo utakmicu protiv Albanije i u prvih 45 minuta se pitamo što se to događa, je li mi trebamo nakon toga pričati da moramo razumjeti da Modrić uskoro puni 39 godina ili da moramo razumjeti da reprezentacija ima pravo na slab dan. Nitko ne priča o tome, ali mi analiziramo igru protiv Albanije i to je to. Ako odigraš loše u toj utakmici, to ćemo i reći.

Šola je na kraju uputio jasnu poruku Jeličiću:

- Ovo što je Joško Jeličić izgovorio i način na koji drži lekcije novinarima je sramota i to je potpuna glupost. Joško Jeličić je doveden da se bavi onim što vidimo na utakmicama. Kad turnir završi, onda će se povlačiti crta. Nikad nitko nije vrijeđao nikoga.

U cijelu priču se uključio i naš nogometni analitičar, trener Domagoj Abramović:

- Ja to isto ne razumijem. Mi svi analiziramo i komentiramo utakmice. Nitko nikoga ne pljuje, govorimo činjenične stvari. Nitko nikoga nije omalovažavao ni umanjio karijeru nekoga. Mogu reći da Brozović danas ne treba igrati i to je moje pravo. Mi komentiramo određenu utakmicu, ali ne pričamo o karijerama - rekao je Abramović.

Linker
24. lipanj 2024 16:28