Julian Nagelsmann

 JAVIER SORIANO Afp
SRETAN ZAVRŠETAK

Nagelsmann nakon teško izborenog boda: ‘Bili su neugodni, vrlo agresivni. Puno smo riskirali‘

‘Očito je iritantno primiti gol tako kasno‘, rekao je Sommer na drugoj strani
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2024. 23:50

Niclas Füllkrug njemački je spasitelj. Pogotkom u 92. minuti napadač Borussije Dortmund postavio je konačni 1:1 rezultat u utakmici protiv Švicarske i tako osigurao prvo mjesto u skupini za Elf. Junak utakmice dao je svoje dojmove nakon utakmice.

- Svi džokeri danas su dobro funkcionirali, ubačaj je došao savršeno. Bio je to lijep trenutak za nas kao momčad i mogao bi biti ključan za nas. Mislim da to mijenja situaciju. Ako želite postati europski prvaci, morate pobjeđivati ​​dobre momčadi. Bili smo dominantni, ali smo imali problema sa stvaranjem prilika za gol - rekao je Füllkrug nakon utakmice.

Susret je komentirao i izbornik Julian Nagelsmann.

- Probudili smo stadion izjednačenjem. Švicarska je bila neugodna za igru, bili su vrlo agresivni. Zapravo smo se dobro branili duge dionice i nakon 0:1 puno smo pokušavali, puno riskirali i na kraju zaslužili bod.

Toni Kroos odigrao je još jednu dobru utakmicu i dirigirao tempom Njemačke igre.

- Sretni smo što smo to uspjeli. Pokazali smo da vjerujemo u sebe do kraja. Mislim da deficit u tom trenutku nije bio zaslužen. Bili smo na gasu 90 minuta i na kraju smo bili nagrađeni.

Ilkay Gündogan je imao dobru priliku na početku utakmice, ali u nastavku nije imao preveliki utjecjaj.

- Na kraju nije moglo bolje da smo tako kasno izjednačili. Bila je to vrlo neugodna utakmica za nas, Švicarci su momčad koja se ne može podcijeniti. To pokazuje da ne ide lakše. Radilo se o kontriranju. Napravili smo puno jednostavnih grešaka i izgubili smo malo strpljenja na kraju. Mislim da su vam ovakve igre potrebne na turniru.

Iz protvničkog tabora izjavu je dao Yann Sommer.

- Očito je iritantno primiti gol tako kasno. Odigrali smo jako dobru utakmicu i imali smo dosta hrabrosti. Ali možemo i jedni i drugi dobro živjeti s rezultatom 1:1.

Linker
23. lipanj 2024 23:53