KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
BOLAN PORAZ

Talijani su shrvani, oglasio se i Spalletti: ‘Taj trenutak podrezao nam je noge, a znam i što je činilo razliku‘

‘Bila je to teška utakmica za probaviti, nedostajalo je svega, čak i kvalitete‘, kaže Donnarumma
Piše: HinaObjavljeno: 29. lipanj 2024. 20:45

Švicarska reprezentacija prvi je četvrtfinalist Europskog prvenstva u Njemačkoj. U utakmici koja je od samog početka sugerirala konačnog pobjednika, Švicarska je s 2:0 slavila protiv aktualnih europskih prvaka Italije i poslala ih kući. "Boli ovako ispasti, ispričavamo se svima", kazao je nakon ispadanja talijanski vratar Gianluigi Donnarumma.

- Boli ovako ispasti, ispričavamo se svima. Danas smo razočarali, a Švicarska je zaslužila proći. Mučili smo se cijelu utakmicu, u prvom poluvremenu izgubili smo previše lopti ostavljajući previše prostora. Bila je to teška, vrlo teška utakmica za probaviti, nedostajalo je svega, čak i kvalitete. Prvo poluvrijeme smo loše prošli jer su oni uvijek imali loptu u igri. Trebali smo dobro krenuti, ali smo odmah primili gol. Morate to prihvatiti, razočarali smo.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Talijanski izbornik Luciano Spalletti bio je razočaran nakon susreta.

- Onaj gol na početku drugog poluvremena podrezao nam je noge, nismo bili baš prodorni. Ono što je činilo razliku je tempo, imali smo tempo koji je bio previše inferioran njima u prvom poluvremenu. Čak i kod pojedinih igrača bio je drugačiji tempo.Tempo i svježina uvijek čine razliku, promijenio sam igrače puštajući ih da se oporave i možda u ovom trenutku ovdje nismo u mogućnosti učiniti više od ovoga. Svjetsko prvenstvo? Raspravljat ćemo o tome kasnije, potreban je kontinuitet i odricanje, a na ovom EURU to nismo imali. Vjerojatno nismo stigli ovdje u optimalnoj formi - zaključio je Spalletti.

Yakin: Švicarska poslala snažnu poruku

Švicarska je poslala snažnu poruku ostalima pobijedivši Italiju sa stilom u osmini finala EURA, rekao je u subotu izbornik Murat Yakin, nadajući se da će nastaviti pisati povijest u nastavku turnira.

"Večeras smo poslali snažnu poruku, načinom na koji smo igrali, pokazali smo da možemo dominirati i napadati", rekao je na konferenciji za novinare.

"Pobijedili smo, ali sa stilom, dominirali smo u svim dijelovima igre, zabili smo u pravo vrijeme i to nam je omogućilo da kontroliramo utakmicu. Ove večeri važno je uživati ​​u valu entuzijazma koji smo stvorili", upozorio je Murat Yakin. “Uspjeli smo to krvlju, znojem i suzama, a ne srećom.”

Je li Švicarska sada jedan od favorita?

"Mi smo dobra momčad, ali moramo ostati na zemlji", odgovorio je švicarski izbornik.

U četvrtfinalu će se Švicarci susresti s Engleskom ili Slovačkom. (Hina)

Linker
29. lipanj 2024 21:59