Luciano Spalletti (desno)

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
TALIJANSKI MEDIJI OKRUTNI

Italiji se ovo nije dogodilo 20 godina: ‘Izgubili smo obraz! Moglo je biti i gore, još protiv Hrvatske...‘

‘Izbornik je potpuno podbacio, već su krenula razmišljanja o njegovoj budućnosti‘
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 20:28

Kritike na igru reprezentacije Italije krenule su i prije posljednjeg sučevog zvižduka, a nakon što se Azzurri primili za glavu po završetku susreta sa Švicarskom (0:2), svi aduti Luciana Spallettija, pa i sam izbornik, postali su "laka meta" nemilosrdnih medija s Čizme.

Talijani su dobili "šamar" u lice, možda se ne bi okladili na uvjerljivu pobjedu u osmini finala EP-a, ali ni u noćnim morama nisu mogli zamisliti da Spallettijevi izabranici praktički neće stvoriti nijednu ozbiljnu šansu. Branitelj naslova napušta Euro, eliminaciju prije četvrtine finala Italija ne pamti 20 godina...

"Izgubili smo obraz! Švicarska se prošetala do četvrtfinala", stoji u naslovu ugledne La Gazzette dello Sport, koja ne štedi nijednog člana reprezentacije.

image

Luciano Spalletti

FABRICE COFFRINI Afp

"Moglo je i gore od toga, naravno: dovoljno je bilo da Zaccagnijeva desnica protiv Hrvatske ne uđe i već bismo ispali u grupnoj fazi. Ali u stvarnosti se malo toga mijenja, jer odlazak u osminu finala na ovakav način protiv odgovara jednako kolosalnoj budalaštini. Italija se čarter letom vraća kući i bit će to putovanje puno gorčine za momčad koja je podbacila u cijelosti", navodi spomenuti medij.

Ističu da su Chiesa i Di Lorenzo, dvojac na desnoj strani travnjaka, ponovili svoje razočaravajuće partije, te da će se unutar Saveza početi raspravljati i o izborniku.

"Spalletti je potpuno podbacio, krenula su razmišljanja o njegovoj budućnosti. Pozicija mu sigurno nije čvrsta. Ispali smo na najgori mogući način, protivnik je bio potpuno dominantan. Spaletti nije ništa naučio iz grupne faze i legitimno je postavljati razna pitanja", zaključuje La Gazzetta dello Sport.

I Alan Shearer oglasio se za BBC, nije mu jasno kako je Italija mogla izgledati tako loše...

- Stvarno sam šokiran koliko su grozni, nisu ponudili baš ništa ni na jednoj poziciji i odigrali su katastrofalno cijelu utakmicu. Švicarska se poigrala s njima - podvukao je čuveni Englez.

Linker
29. lipanj 2024 20:30