Ronald Gorsic / CROPIX
PRIČA ZA NASLOVNICE

DOBRO DA NIJE ZAVRŠIO KARIJERU: UZEO JE DVOSTRUKU KRUNU, NAPUSTIO DINAMO I SADA POSTAO JUNAK SEZONE Bivši napadač Modrih zabio za - naslov prvaka!

IRANSKA PRIČA MARIJA BUDIMIRA Hrvatski napadač, bivši član zagrebačkog Dinama, donio je naslov prvaka klubu koji trenira Branko Ivanković. Prije dolaska u Rudeš, pa u Dinamo razmišljao je i o prekidu karijere...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2019. 23:15

Nogometaši iranskog Persepolisa pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Branka Ivankovića obranili su naslov prvaka iranske Persian Gulf Pro lige. To je najpopularnijem iranskom i azijskom klubu 12. naslov prvaka, treći u posljednje tri godine otkako ga vodi Ivanković.

Imao je Persepolis veliku prednost u odnosu na drugoplasirani Sepahan, ali je u posljednja četiri kola čak četiri puta odigrao neriješeno. Sepahanovim se navijačima probudila nada u osvajanje naslova, no ona se nije ostvarila. Iako je Sepahan s 2:0 svladao posljednjeplasirani Esteghlal Khuzestan, Ivankovićevi igrači dobro su znali kakav je ulog u igri.

U posljednjem prvenstvenom kolu Persepolis je večeras gostovao kod Pars Janoobi Jama te je ostvario pobjedu rezultatom 0:1. Persepolis je prvenstvo zaključio sa 61 osvojenim bodom i samo jednim porazom, Sepahan je ostao na 58.

privatna arhiva

Ivankovićevoj momčadi bio je dovoljan i bod za teoretsku potvrdu naslova, a da ne bude nikakvih iznenađenja pobrinuo se hrvatski napadač Mario Budimir, koji je u zimskom prijelaznom roku u Persepolis stigao iz zagrebačkog Dinama. Postigao je Budimir pobjednički pogodak u 41. minuti utakmice, a do kraja se mreže više nisu tresle.

Tako je 33-godišnji sinjski golgeter osvojio svoj peti naslov prvaka u tri različite države. Dvaput je s APOEL-om bio prvak Cipra, a dva naslova ima i s Dinamom, koji ga je prodao Ivankoviću u transferu vrijednom 750.000 eura. Osim njega i Ivankovića, naslovom iranskog prvaka okitili su se i pričuvni vratar Persepolisa Božidar Radošević, te članovi stručnog stožera Zlatko Ivanković, Marko Stilinović i Igor Panadić.

Branko Ivanković je više od četiri godine na klupi kluba iz Teherana s kojim je osvojio tri naslova prvaka Irana i dva iranska Superkupa, a prošle sezone stigao je i do finala Azijske Lige prvaka. Ukupno je varaždinskom treneru ovo šesti klupski naslov prvaka, dva je osvojio s Dinamom, a jedan s kineskim Shandong Lunengom.

Linker
26. travanj 2024 17:17