KRALJEVSKI OTAC

Vesela proširena obitelj: Princ Albert prvi se put fotografirao sa svojom izvanbračnom djecom

Na gala večeri zaklade koja nosi ime po njegovoj majci Grace Kelly, princ se družio i s kćeri Jazmine (31) te sinom Alexandreom (19)

Princ Albert II i princeza Charlene na gala večeri Zaklade Grace Kelly

 Olivier Huitel/Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Olivier Huitel/crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia

Prvi put u životu, princ Albert II. od Monaka (64) snimljen je zajedno s djecom koju je dobio s bivšim djevojkama i ljubavnicama. Štoviše, pozirao je za fotografiju sa širokim osmijehom na licu. S jedne strane sofe smjestio se princ, u sredini sjedi njegova kćer Jazmin Grimaldi (30), a s njezine druge strane, njezin polubrat Alexandre Grimaldi-Coste (19). Svi su veseli, nasmijani i djeluju kao da se odlično slažu. Neobičnu sliku, snimljenu u New Yorku, na internetu je podijelila Alexanderova majka Nicole Coste (50), bivša hostesa Air Francea porijeklom iz Toga. "Kralj s očeve strane" napisala je Coste uz fotografiju.

Stvari nisu baš uvijek bile blistave kako bi čovjek pomislilio gledajući fotografiju. Jazminina majka Tamara Rotolo (61) dugo je pokušavala dokazati da je princ doista otac njezine kćeri. Zato je Jazmin oca prvi put susrela tek s 11 godina kada je DNK analiza rekla svoje.

Što se 19-godišnjeg sina tiče, princ je potvrdio da je on Alexandreov otac 2005. godine, neposredno prije nego što je postao vladar bogate državice. Osim ovo dvoje, princ Albert ima i sedmogodišnje blizance, princa Jacquesa i princezu Gabrielle sa suprugom Charlene (44), s kojom se vjenčao 2011. godine.

image

Jazmin Grace Grimaldi

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/instar Images/profimedia

Fotografija sa starijom djecom je najvjerojatnije snimljena prošli tjedan kada je u New Yorku održana dodjela godišnjih nagrada Princess Grace, nazvana po njegovoj majci Grace Kelly, oskarovki koja se odrekla glumačke karijere nakon udaje za princa Rainiera III. koji je godinama vladao Monakom. Princu Albertu se tada pridružila i supruga Charlene kao domaćica gala svečanosti održanoj na poznatoj adresi 583 Park Avenue, gdje se održavaju najšminkerskije proslave i priredbe u gradu.

image

Princ Albert II i princeza Charlene na gala večeri Zaklade Grace Kelly

Olivier Huitel/Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Olivier Huitel/crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia

Charlene, koju su svjetski mediji prozvali "najtužnijom princezom na svijetu", oduševila je svojim outfitom - lepršavom cvjetnom haljinom - i izborom nakita. Nosila je ogrlicu na kojoj se nalazi i dijamant Grace, vrlo rijetki ružičasti australski dragi kamen koji je brend Maison Mazerea posvetio princezi Grace Kelly. No, nije poznato je li se i ona družila s pokćerkom i posinkom.

Ova gala večera održava se jednom godišnje. Cilj joj je prikupljanje sredstava za Zakladu princeze Grace čiji je princ potpredsjednik, a bavi se otkrivanjem i podupiranjem novih talenata u kazalištu, plesu i filmu.

Princeza Charlene polako se vraća u javnost nakon naporne dvije godine u kojima je njezin brak s princom bio na velikom ispitu. Ona je provela gotovo 10 mjeseci u Južnoafričkoj Republici, a kao razlog za odgađanje povratka kući navodili su se zdravstveni razlozi, teška infekcija sinusa i operativni zahvati, zabrana letenja i još štošta. A čak i kada se vratila u Monako, u studenom 2021. godine, nije se pojavljivala u javnosti. Nestala je na liječenje u Švicarsku, a sve više su se spominjale depresija i drugi mentalni problemi.

Princ je naveliko objašnjavao kako je sve u redu, kako njihov brak nije u opasnosti, kako će se njegova supruga nakon što se potpuno oporavi vratiti u okrilje obitelji. Tabloidi su pisali da je u igri na kraju bio dogovor težak desetak i više milijuna eura koji princezi daje veliku slobodu, mogućnost da živi po svome sve dok obavlja jedan dio dužnosti kao supruga vladara kneževine.

Tako i radi - odustala je od trajnog preseljenja u Švicarsku, proslavili su 11. godina braka novim službenim portretom, slikali se s djecom koja su krenula u školu ove jeseni. Par je zajedno bio i na sprovodu kraljice Elizabete II. u Londonu, u Westminsterskoj opatiji, u rujnu.

image

Charlene i Albert s djecom Gabriellom Jacquesom

Xavi Bonilla/Afp/Profimedia/Xavi Bonilla/afp/profimedia

Priče o tome da lijepa bivša olimpijska sportašica i princ kojeg je pratio glas neukrotivog zavodnika nisu baš skladan par krenule i prije njihova vjenčanja, oni su ipak odlučili izreći da. Charlene je privukla pozornost kada je navodno zbog strašne treme prije vjenčanja potražila utočište u veleposlanstvu svoje zemlje i dobila nadimak "Odbjegla mladenka". Uvijek je bilo mnogo glasina o njegovim nevjerama, problemima u palači, a ona je uvijek djelovala tužno, na rubu suza i gotovo anoreksično.

Kada se u prosincu 2020. godine pojavila i treća tužba za utvrđivanje očinstva, Charlene očigledno više nije mogla trpjeti. Tada je šokirala sve oko sebe obrijavši pola glave. U proljeće 2021. otputovala je u Afriku.

image

Princeza i princ od Monaka na sprovodu kraljice Elizabete II.

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Nju je očito pogodilo to što je princ navodno dobio dijete s neimenovanom Brazilkom dok su već bili u vezi. Žena je rekla da je princa upoznala u noćnom klubu u Rio de Janeiru 2004. godine - kada su Charlene i Albert već bili zajedno. Njezina kći, 15-godišnja brazilska učenica, poslala je rukom pisanu poruku princu Albertu u rujnu 2021. godine. Albertov pravni tim optužbe naziva prevarom, a iz tabora tužiteljice nikada nisu htjeli komentirati što se događa. Predmet je još u veljači trebao doći pred suca u Milanu, u Italiji, no to se nije dogodilo pa mnogi smatraju da je sve riješeno dogovorom. Ima li princ doista još jedno dijete tek će se vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:44