LUKAVA WAGSICA

Slučaj ‘Waghata Christie‘: Rebekah Vardy možda je izgubila sud protiv Coleen Rooney, no smiješi joj se dobra zarada

Žene nogometaša sukobile su se oko kaljanja ugleda, a gubitnica se premetnula u pobjednicu službeno zaštitivši frazu ‘Waghata Christie‘

Rebekah Vardy i Coleen Rooney

 Daniel Leal/Afp

Supruga bivšeg engleskog nogometnog reprezentativca, igrača Leicester Cityja Jamieja Vardyja, Rebekah, može zadovoljno trljati ruke. Majka petoro djece i zvijezda reality serije "I‘m A Celebrity... Get me out of here!", svojevrsnog Survivora za slavne, prekinula je medijsku šutnju i otkrila kako je službeno zaštitila izraz "Wagatha Christie".

Rebekah (41) sada je zakonska vlasnica fraze koja se pojavila u vrijeme njezina silno praćenog pravnog okršaja s drugom suprugom nogometaša, Coleen Rooney, prošle godine. Vardy je izgubila, jer je njezina tužba protiv Rooney, u kojoj je tvrdila da je njezinu ugledu nanesena golema šteta, odbačena. Slučaj je danima bio na naslovnicama otočkih i svjetskih medija, a na temelju njega čak je nastala i kazališna predstava.

Odmah nakon vijesti o vlasništvu nad "Waghatom Christie", Vardy je na svojem profilu na Instagramu objavila fotografiju s troje svoje djece uz emoji nasmijanog srca. Vardy ima kćeri Sofiju (9) i Oliviju (2), te šestogodišnjeg sina Finlaya sa suprugom nogometašem. Ima i 17-godišnju kćer Meghan i sina Taylora (13) iz svojih prijašnjih veza. Uz to, pomajka je 11-godišnjoj suprugovoj kćeri Elli, iz veze s Emmom Daggett.

A "Waghata Christie" spoj je akronima WAG (WAG, wives and girls), žene i djevojke nogometaša, s imenom i prezimenom najveće autorice krimića u povijesti, Agathe Christie.

Prošle godine, dvije nogometne supruge našle su se na londonskom Visokom sudu, nakon što je Rooney 2019. godine javno optužila Vardy da je kriva za širenje privatnih informacija o njezinoj obitelji preko društvenih mreža. Rooney, supruga Waynea Rooneyja, tvrdila je da je to dokazala koristeći prave detektivske metode. Iako je žestoko negirala svoju umiješanost u tračeve o Rooneyevima (koji su česta i draga tema žutih britanskih medija), priče nisu prestajale, pa se Vardy odlučila za tužbu. No, pravnu bitku je izgubila.

image

Instagram Rebekah Vardy

/Instagram

Ipak, poduzetna Rebekah - valjda se rukovodeći izrekom da kada ti život pruži limune, napraviš limunadu - ipak je odlučila imati neke koristi od cijele neugodne priče. Zato je pokrenula postupak zakonske zaštitite izraza "Waghata Christie". Od sada, bude li netko želio koristiti ovu frazu u komercijalne svrhe, ona to mora odobriti, a i dobiti dio zarade. List The Mirror objavio je kako zaštita pokriva sve od odjeće i bezalkoholnih napitaka, do prava na prikazivanje, te u domenama obrazovanja i ljepote.

Izvor blizak Rebekah Vardy za The Sun je rekao kako je dobivanje prava na korištenje izraza pobjeda nad Coleen i naknada za jad povezan sa slučajem.

- Ona je lukava i zna da će netko pokušati zaraditi na ovoj frazi, rekao je izvor.

image

Rebekah i Jamie Vardy

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Prošle godine sud je odbacio tužbu protiv Rooney, u osnovi tvrdeći da je Vardy doista bila izvor tračeva i štetnih informacija za obitelj Rooney. Tada je izjavila kako osjeća da su je mnogi iznevjerili, no najgore je što ju je pravni sustav iznevjerio. Mediji su tada pisali kako su troškovi suđenja bili enormni, te je ostala bez gotovo tri milijuna funti.

- Jako sam tužna i razočarana zbog odluke suda. Nisam to očekivala i ne smatram odluku pravednom. Sve sam pokrenula da bih očistila obraz i zato je odluka suca razorno djelovala na mene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:12