NIKAD SRETAN

Rainn Wilson: ‘Bio sam nesretan snimajući ‘U uredu‘. Imao sam novac i slavu, ali nije bilo dovoljno‘

Glumac koji je igrao ulogu Dwighta Schrutea progovorio je o mentalnim problemima od kojih je patio tijekom rada na velikom TV hitu

Rainn Wilson u seriji ‘U uredu‘

 Nbc Collection/Everett/Profimedia/Nbc Collection/everett/profimedia

Glumac koji je udahnuo život zlobnom i iznimno ambicioznom Dwightu Schruteu tijekom devet sezona američke verzije serije "U uredu", sve to vrijeme bio je nesretan. Serija koja je nasmijavala milijune gledatelja i zajedno s britanskim originalom, obilježila televiziju prvog desetljeća 21. stoljeća, jednom od njezinih aktera nije donijela životno zadovoljstvo. I danas govori kako mu je mrsko što će ga uvijek prepoznavati kao "tipa koji je igrao Dwighta".

Rainn Wilson (57) gostovao je u podcastu Club Random Billa Mahera i progovorio o svojem mentalnom zdravlju u vrijeme dok je glumio Schrutea.

- Proveo sam nekoliko godina uglavnom nesretan jer me sve to što se događalo nije dovoljno ispunjavalo - rekao je komičar i objasnio - Znao sam da sam u jednoj od najboljih televizijskih emisija. Znao sam da nas ljudi vole. Ali nisam uživao. Razmišljao sam: ‘Zašto nisam filmska zvijezda? Zašto ja nisam sljedeći Jack Black ili sljedeći Will Ferrell? Kako to da ne mogu imati filmsku karijeru?".

image

Rainn Wilson

Lisa O‘connor/Shutterstock Editorial/Profimedia/Lisa O‘connor/shutterstock Editorial/profimedia

Wilson je progovorio i o novcu.

- Zarađivao sam stotine tisuća, no želio sam milijune. Bio sam TV zvijezda, ali htio sam biti filmska zvijezda. Nikada nije bilo dovoljno bilo čega da bih bio zadovoljan - konstatirao je glumac koji se jedini iz cijele postave pojavio u svakoj od 201 epizode serije.

U projektu nastalom na temelju britanske istoimene serije, jednog od prvih komičnih pseudo-dokumentaraca, koju su osmislili Ricky Gervais i Stephen Merchant, Wilson je dijelio svjetla reflektora s Johnom Krasinskim, Jennom Fischer i Steveom Carrellom. I oni su postali globalno prepoznatljivi nakon pojavljivanja u tom niskobudžetnom sitcomu koji je počeo pobirati nagrade. Carrell je gumio u nizu filmskih uspješnica poput Oscarom nagrađene komedije "Mala Miss Amerike", a seriju je napustio nakon sedam sezona, da bi se usredotočio na filmsku karijeru.

image

Rainn Wilson i Steve Carell

Nbc Universal Television - Lubin, Justin - Cortesía Album/Album/Profimedia/Nbc Universal Television - Lubin, Justin - Cortesía Album/album/profimedia

Nakon završetka serije, Wilson je imao veće i manje uloge u nizu filmova, od kojih je najpoznatiji "Meg", te se pojavio u serijama "Zvjezdane staze: Discovery" i "Mamica". Trenutno za streaming platformu Peacock radi emisiju "Rain Wilson and the Geography Bliss" gdje putuje u različite gradove diljem svijeta u potrazi za srećom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:04