FATALNA PRIVLAČNOST

Prvo joj je rekao da je ‘predebela, ali ima lijepo lice‘, a onda je planula ljubav i seks na zadnjem sjedištu Cadillaca

Ono što je uslijedilo bila je luda mješavina tragedije, farse i neodoljive erotske privlačnosti

Richard Burton i Elizabeth Taylor

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

Poznato je da je turbulentna veza između holivudske zvijezde Elizabeth Taylor i velškog glumca Richarda Burtona započela u Rimu dok su snimali kultni film ‘Kleopatra‘. U to vrijeme ona je bila udana za svog četvrtog supruga, američkog pjevača Eddieja Fishera, i imala je troje djece. Burton je imao dvoje sa svojom suprugom, također Velšankom, Sybil. Ono što je uslijedilo bila je luda mješavina tragedije, farse i neodoljive erotske privlačnosti.

Ovako je to počelo. Prva zajednička scena Burtona i Taylor. Taylor stiže na set s Eddiejem, dvije tajnice, dvije sluškinje, šminkerima i frizerima. Nosi nerc koji razmetljivo spušta na pod.

"Dosta si predebela, ali imaš lijepo lice", bile su Burtonove uvodne riječi upućene Taylor.

Ali producent filma, Walter Wanger, primjećuje kako glumica i glumac uskoro "usredotočeno razgovaraju... Skoro da ste mogli osjetiti elektricitet". A Burton kasnije piše o tome kako su Taylorine "grudi stršale iz tog napola usnulog tromog ležećeg tijela". Redatelj filma uskoro je objavio producentu da Liz i Burton više ne glume samo Antonija i Kleopatru.

Prvi seks odigrao se na zadnjem sjedištu njegova Cadillaca, što je glumac javno obznanio u kombiju za šminku, no Burton je tvrdio producentu kako to nikako neće utjecati na njegov brak ili karijeru, te da neće učiniti ništa kako bi naštetio Liz. Naravno, dogodilo se upravo suprotno, a njihova je ljubavna priča bila jedna od najvećih, najtragičnijih, najturbulentnijih, ali i najprepričavanijih svih vremena u Hollywoodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:03