PODIGNUTA OPTUŽNICA

Oskarovac uhićen zbog seksualnog napastovanja: ‘Iskoristio ju je i ostavio u cik zore na aerodromu‘

Redatelj Paul Hahhis uhićen je u Ostuniju, u južnoj Italiji, zbog optužbe za seksualni napad i nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Paul Haggis

 Tiziana Fabi/AFP

Oscarom nagrađeni kanadski scenarist i redatelj Paul Haggis uhićen je u Ostuniju, u južnoj Italiji, zbog optužbe za seksualni napad i nanošenje teških tjelesnih ozljeda još uvijek neidentificiranoj ženi koja je podnijela optužnicu protiv njega.

Kako piše Variety, Haggisa se tereti da je prisilio mladu 'strankinju', što znači da nije riječ o Talijanki, na seksualni odnos tijekom dvodnevnog boravka u Ostuniju na kojem je trebao održati nekoliko predavanja na Allora Festu, novom filmskom događaju koji su pokrenuli talijanska novinarka iz Los Angelesa Silvia Bizio i španjolski likovni kritičar Sol Costales Doulton.

Bizio je za Variety potvrdila da je Haggis uhićen te da se festival 'potpuno ograđuje' od njega te će uskoro izdati i priopćenje za javnost.

Prema izvješću talijanske policije, Haggis je nakon napada navodnu žrtvu odveo u zračnu luku Brindisi Papola Casale i ostavio je tamo u cik zore, unatoč njezinu 'neizvjesnom fizičkom i psihičkom stanju'.

U zračnoj luci, navodnoj žrtvi silovanja pomagali su djelatnici zračne luke i granična policija, a oni su je, nakon što joj je pružena prva pomoć, dopratili do ureda mobilne policijske jedinice. Policijski službenici zatim su ženu odveli u bolnicu, gdje je stupio na snagu takozvani 'ružičasti protokol' za žrtve silovanja u Italiji. Navodna žrtva nakon toga je podnijela službenu optužnicu protiv Haggisa.

Haggisa, koji je napisao scenarij za film 'Djevojka od milijun dolara' te je koautor i redatelj filma 'Crash' iz 2004., za koje je dobio i Oscare, ranije je, 2018. godine, tužila publicistica Haleigh Breest, koja je tvrdila da ju je silovao nakon premijere 2013. godine. Tužba je potaknula još tri žene da iznesu vlastite optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Haggisa, a on je žestoko poricao njihove tvrdnje.

Suđenje je još uvijek u tijeku jer ga je odgodila pandemija koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:47