ELVISOVA KĆI

Ne daju joj mira: Tuže pokojnu Lisu Marie Presley jer nije otplatila kredit

Tvrtka koja je pozajmljivala tvrdi da je Presley prethodno od njih posudila 450 tisuća dolara dolara u srpnju 2016.

Lisa Marie Presley, 2015.

 Joe Martinez/Picturelux/Hollywood Archive/Profimedia/

Jedna privatna zajmodavna tvrtka tužila je Lisu Marie Presley za 3,8 milijuna dolara nakon što pokojna pjevačica navodno nije otplatila kredit iz 2018. godine.

Naussany Investments & Private Lending, LLC tvrdi da je Presley imala rok do svibnja 2022. da u cijelosti isplati zajam, prema sudskim dokumentima koje je pribavio Entertainment Tonight. Tvrde da nisu imali kontakta s Presley, koja je umrla u siječnju 2023., unatoč tome što su navodno više puta pokušavali naplatiti dug.

image

Lisa Marie Presley, Priscilla Presley i Riley Keough

Jon Kopaloff/Getty Images/Profimedia/Jon Kopaloff/getty Images/profimedia

Prema sudskim dokumentima, Presley je dala svoj vlasnički udio u tvrtku "Elvis Presley Enterprises" i Graceland imanje kao kolateral.

Doduše, nejasno je zašto je podigla kredit. Tvrtka koja je pozajmljivala tvrdi da je Presley prethodno od njih posudila 450 tisuća dolara dolara u srpnju 2016., koje je u cijelosti isplatila sljedeći mjesec. NIPL, LLC je rekao da će odustati od slučaja ako Presleyino imanje, koje je sada pod kontrolom njezine kćeri Riley Keough, pristane platiti 2,85 milijuna dolara, odnosno, 75 posto ukupnog duga, u roku od 45 dana.

Inače, vijezda serije "Daisy Jones i Šestorka" ​​imenovana je jedinim upraviteljem imanja svoje pokojne majke prošlog mjeseca nakon pravne bitke protiv njezine bake Priscille Presley. Ova 34-godišnja glumica također je dobila vlasništvo nad Gracelandom, legendarnom vilom u Memphisu koja je nekoć pripadala njezinom djedu Elvisu Presleyju.

Osim toga, Keough sada nadzire podzaklade za svoje 14-godišnje polusestre, Harper i Finley.

image

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough i Finley Lockwood

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

U međuvremenu, 78-godišnja Priscilla sada će služiti kao plaćeni posebni savjetnik zaklade. Nagodba joj je također omogućila da bude pokopana pored svog pokojnog supruga, unatoč tome što joj je prvobitni zahtjev odbijen. Kako bi postigla dogovor, Keough je navodno platila svojoj baki više od milijun dolara prije nego što su riješili svoj pravni spor u lipnju.

image

Priscilla i Elvis Presley

Instagram/

Podsjetimo, drama između njih dvoje započela je odmah nakon smrti Lise Marie kada je Priscilla osporila "autentičnost i valjanost" oporuke svoje pokojne kćeri.

Unatoč sudskoj bitki, Priscilla je tvrdila da "nikada" nije bila u lošim odnosima s Riley.

- Riley je sada glavna, što bi očito trebalo biti u redu, budući da je njezina kći - rekla je Priscilla za The Hollywood Reporter prošlog mjeseca. Dodala je kako "obje razumiju što treba učiniti".

- Tu sam za nju. Ona to zna. Želi da sam tu za nju da joj pomognem - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:40