NASLJEDSTVO

Kome pripada legendarno imanje Graceland? Čini se da je odluka konačno donesena

U dokumentima do kojih je došao USA Today se navodi tko će nasljediti poznati Graceland

Lisa Marie Presley, Priscilla Presley i Riley Keough

 Jon Kopaloff/Getty Images/Profimedia

Riley Keough, kći Lise Marie Presley, bit će jedina pravna nasljednica i povjerenica imanja svoje pokojne majke, stoji u sudskim dokumentima do kojih je došao USA Today.

image

Riley Keough

Walter/Bestimage/Profimedia/

Keough je podnijela zahtjev Vrhovnom sudu u Los Angelesu da odobri nagodbu koju je postigla u svibnju sa svojom bakom Priscillom Presley i bivšim suprugom Lise Marie, Michaelom Lockwoodom, ocem i skrbnikom Keoughine mlađih sestara, 14-godišnjih blizanki Finley i Harper Lockwood. Inače, Lisa Marie Presley i Michael Lockwood, njezin četvrti suprug, razveli su se 2021., ali su se njih dvoje još uvijek sporili oko financija na obiteljskom sudu kad je ona umrla.

U dokumentima do kojih je došao USA Today, navodib se kako će se imanje podijeliti između članova obitelji Lise Marie i navodi se da će Priscilla biti pokopana u Gracelandu što bliže Elvisu, njezinom bivšem mužu.

image

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough i Finley Lockwood

Mega/The Mega Agency/Profimedia

Lisa Marie, Elvisovo jedino dijete, umrla je 12. siječnja u kalifornijskoj bolnici u dobi od 54 godine, no uzrok njezine smrti nije objavljen. Nakon smrti Lise Marie, Priscilla je pokrenula pravni spor osporavajući Rileyjin nadzor nad imanjem.

Podsjetimo, u siječnju 2023. godine, Priscilla Presley je podnijela pravni zahtjev osporavajući valjanost oporuke kćeri Lise Marie, koja je navodno izmijenjena 2016. godine kako bi se iz oporuke uklonili Priscilla i bivši poslovni menadžer, Barry Siegel, kao jedini povjerenici. U toj navodnoj izmjeni, Riley i Benjamin Keough imenovani su kao nasljednici i supovjerenici zaklade nakon njezine smrti. Nažalost, Benjamin je preminuo 2020., u dobi od 27 godina.

image

Lisa Marie Presley

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Priscillini odvjetnici ustvrdili su potom da postoje mnoga pitanja u vezi s autentičnošću i valjanošću te izmjene, uključujući i pogrešno napisano Priscillino ime koje je navodno potpisala njezina kći. Također su tvrdili da se potpis Lise Marie čini nedosljednim njenom uobičajenom potpisu.

image

Elvis i Priscilla

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Inače, nije poznato koliko to imanje vrijedi, izvijestio je Associated Press u siječnju. U tužbi koju je Lisa Marie podnijela 2018. protiv svog bivšeg poslovnog menadžera Barryja Siegela, navodi se da je imovina bila vrijedna više od 100 milijuna dolara, ali je većina toga potrošena. Prema Forbesu, Elvisovo imanje osiguralo je 110 milijuna dolara prihoda u 2022. godini.

Zaklada Lise Marie uključivala je vlasništvo nad Gracelandom i 15 posto udjela u Elvis Presley Enterprises, izvještava magazin People.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:25