UPS!

‘Mislila sam da sam u vezi s TV zvijezdom, uplatila sam 10.000 dolara i ostavila muža. Kakva greška!‘

McKayla iz Kentuckyja ušla je u vezu s čovjekom koji se predstavljao kao glumac Dacre Montgomery

McKayla i pravi Dacre Montgomery

 Screenshot YouTube

Žena opsjednuta serijom „Stranger Things” postala je žrtva prevare gdje je započela online ljubavnu vezu, rastala se od svog supruga i slala darovne kartice u vrijednosti 10.000 dolara nekome tko se predstavljao kao glumac Netflixove serije.

McKayla je filmska umjetnica i samohrana majka iz Kentuckyja koja tvrdi da je imala „veoma toksičnu” vezu sa svojim mužem, pa se pridružila forumu za filmske umjetnike kako bi upoznala nove ljude, prema videu na YouTube kanalu Catfished.

„Nevjerojatno sam uzbuđena što ću se povezati s kolegama redateljima koji dijele istu strast prema filmskoj umjetnosti. Trenutno tražim priliku za kreativnu suradnju i vjerujem da zajedno možemo stvoriti nešto izvanredno”, napisala je na forumu.

Primila je poruku korisnika pod imenom DK MH koji je želio razgovarati s njome i tvrdio da je on poznati glumac Dacre Montgomery koji je glumio Billyja Hargrovea u seriji „Stranger Things”. Inače, „D K M H” je naslov Montgomeryjeve zbirke poezije.

„Jednostavno smo kliknuli, ali naravno, bila sam sumnjičava dok nije počeo činiti stvari zbog kojih sam mu povjerovala”, rekla je McKayla.

image

Dacre Montgomery u "Stranger Things 3" (2019)

Netflix/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/Netflix/the Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Iako se nikada nisu upoznali uživo, McKayla kaže da „Montgomery” se uvijek žalio o svojim ljubavnim problemima. Neki od njih su da je njegova djevojka Liv Pollock kontrolirala sve njegove bankovne račune i da je imao financijskih problema, što je na kraju dovelo do toga da je McKayla slala „Montgomeryju” 10.000 dolara.

„To je jedna stvar oko koje smo se zbližili, mjesecima mi je govorio o svojoj partnerici koja ga kontrolira i da on ne radi stvari koje želi, da je ona uvijek tu i nadzire ga.” S time se McKayla mogla poistovjetiti.

„Suosjećala sam s njime jer je moj bivši suprug bio takav”, tvrdi.

Nakon godinu dana privatnog dopisivanja, „Montgomery” je pitao McKaylu hoće li mu biti djevojka, iako se nikada nisu upoznali uživo. Rekao joj je da će veza biti tajna jer je on i dalje u vezi s Pollock.

U jednom trenutku prevarant je dao ultimatum McKayli da izabere između njega i svoga supruga.

„Slušaj, ovo ne funkcionira. Ne dopuštaš mi da ja budem ja, nisam slobodna, moraš otići”, rekla je McKayla svom tadašnjem suprugu.

Nakon što je ostavila supruga, prevarant je tražio još nešto od nje.

„Možda trebam malu pomoć s novcem, kraljice moja... Liv kontrolira sve moje račune i nemam im pristup”, napisao je „Montgomery”.

image

McKayla ne želi vidjeti druge ljude kako postaju žrtve prevare kakva se njoj dogodila

Screenshot YouTube

Slala mu je darovne kartice, plaćala preko aplikacija i kriptovalutama iznose od 100 i 200 dolara što su taktike kojima prevaranti otežavaju da se prati trag novca. Zbroj tih iznosa kroz vrijeme iznosi 10.000 dolara.

McKayla je također dobivala novac od Montgomeryja u obliku darovnih kartica i čekova, jedan je bio ispisan na 5500 dolara, a ona je trebala otvoriti račun na koji bi položila ček i vratila mu novac nazad.

Istražitelji su otkrili nakon proučavanja McKayline priče kako se radi o osobi koja je „romantični prevarant”. Oni uspostavljaju odnos s nekim kako bi ga učinili ranjivima i igrali se s tuđim osjećajima s ciljem da izvuku financijsku korist iz takva odnosa.

Pravi Montgomery je zaradio 150.000 dolara za 19 epizoda „Stranger Thingsa” između 2017. i 2022., a tada je prevarena saznala da mu ti čekovi nisu potrebni.

Istraživači njezine priče otkrili su da je jedan ček krivotvoren, a više lažnih čekova s istim potpisom pronađeno je diljem interneta. McKayla ne želi vidjeti druge ljude kako postaju žrtve prevare kakva se njoj dogodila.

„Ako ste netko poput mene tko se boji napuštanja i volite ugađati ljudima, to ovakvi prevaranti iskoriste”, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:52