OMILJENI GLUMAC

Michael J. Fox pao na pozornici, bolest uzima maha: ‘Svakim danom je sve teže, razmišljam o smrti‘

Sada umirovljeni 61-godišnji glumac, kojemu je 1991. godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest, izgubio je tlo pod nogama

Michael J. Fox

 Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Michael J. Fox je pao na pozornici tijekom panela o filmu Povratak u budućnost na Fan Expou u Philadelphiji tijekom ovog vikenda, javlja Daily mail.

Sada umirovljeni 61-godišnji glumac, kojemu je 1991. godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest, izgubio je tlo pod nogama dok se probijao do pozornice.

Srećom, udarac je ublažio kauč na koji je pao, a glumac nije ozlijeđen nego je nakon pada brzo nastavio s panelom.

Tom su mu se prigodom pridružili kolege iz filma Povratak u budućnost, Christopher Lloyd (84) i Tom Wilson (64).

O njegovom padu mediji izvještavaju nešto više od mjesec dana nakon što je u javnosti podijelio da njegova 30 godina duga borba s Parkinsonovom bolešću postaje sve teža.

Fox, koji je u sva tri filma Povratak u budućnost glumio kultnog Martyja McFlyja, na panel je došao u ležernom izdanju: obukao je crne traperice, a preko bijele majice je nosio traper jaknu. Obuo je Nike tenisice i bejzbol kapu, a izgled je dopunio parom naočala s prozirnim okvirom.

U travnju je Fox iskreno progovorio o svojoj borbi s Parkinsonovom bolešću, rekavši da mu postaje sve teže i teže.

- Svakim danom je sve teže... To je tako, dodao je.

Podijelio je i kako ne vjeruje da će doživjeti 80. rođendan.

- Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s njom. Pa sam razmišljao o smrti. Neću doživjeti 80. Nikada neću imati 80 godina, rekao je.

Fox je zbog narušenog zdravlja od glume odustao 2020. godine. Otkako mu je postavljena dijagnoza, glumac je svoj život posvetio prikupljanju novca za istraživanje te bolesti, a od tada je prikupio više od milijardu dolara za financiranje istraživanja putem Zaklade Michaela J. Foxa za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:30