PAŽLJIVO S IZJAVAMA

Liječnik: ‘Za smrt Matthewa Perryja ne bismo trebali kriviti ketamin, a reći ću vam i zašto‘

Da je glumac koristio bilo koji lijek koji potiče sedaciju, vjerojatno bi imao isti učinak, smatra liječnik

Matthew Perry

 Abc/Planet/Profimedia/Abc/planet/profimedia

"Smrt Matthewa Perryja koju je mrtvozornik pripisao ketaminu dovodi u zabludu i stavlja lijek u loše svjetlo", kazao je doktor medicine Zaid Fadul koji i sam prepisuje ketamin svojim pacijentima, prenosi TMZ.

Fadul, po svom profesionalnom mišljenju, smatra da to što je nalaz pokazao da je Perry umro od akutnih učinaka ketamina zapravo ne objašnjava kako je umro. Da, ketamin je pronađen u njegovom tijelu u trenutku njegove smrti i mogao je biti razlog zašto je zaspao u svojoj hidromasažnoj kadi, ali očito je, navodi doktor, da je uzrok smrti utapanje.

image

Matthew Perry

Jam Press/Jam Press/Profimedia/Jam Press/jam Press/profimedia

Doktor je zaključio da je glumac koristio bilo koji lijek koji potiče sedaciju, vjerojatno bi imao isti učinak. Bez ovog konteksta, nastavio je, nije pošteno kriviti ketamin za smrt glumca iz serije "Prijatelji" jer to može odvratiti ljude od tog lijeka. Još uvijek nije potvrđeno je li Perry koristio ketamin na dan svoje smrti, ali doktor vjeruje da je glumac uzimao sve veće doze ako je imao visoku toleranciju na lijek.

image

Matthew Perry

Lp/Coleman-rayner/Profimedia/Lp/coleman-rayner/profimedia

Kao što znamo, u mrtvozornikovom izvješću je navedeno da je Perry bio uključen u terapiju infuzijom ketamina u mjesecima koji su prethodili tragediji, ali da se sam glumac odviknuo od nje zahvaljujući novom liječniku koji je otkrio da mu takva terapija nije potrebna zadnjih dana njegova života.

Glumac je uzimao ketamin zbog depresije od koje je patio, ali s obzirom na visoku razinu lijeka ne može se odgonetnuti je li Perry ketamin uzimao terapeutski ili rekreativno. Ova situacija, kazao je Fadul, treba posložiti kao opomena jer se ketamin treba uzimati na siguran način i u pravom okruženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:09