CURE DETALJI

Posljednji dani Matthewa Perryja: ‘Bio je ljutit i zao, sve zbog te opake kombinacije‘

Upitno je dati ketamin nekome tko koristi buprenorfin - to je pravi recept za katastrofu, objasnio je doktor

Matthew Perry

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia/Erik Pendzich/shutterstock Editorial/profimedia

Sada kada je javnosti poznata autopsija poznatog glumca Matthewa Perryja, imamo bolji uvid u njegove posljednje dane. Više ne šute ni njegovi bliski ljudi pa je tako njegova prijateljica rekla da je u tjednima prije smrti bio "ljutit i zao", prenosi Page Six.

Uzimao je injekcije testosterona, tamoksifen kako bi smršavio, lijekove protiv dijabetesa i nikotinske lizalice jer je pokušavao prestati pušiti. To sve, uz smrtonosne količine ketamina pomiješanog s opioidnim lijekom buprenorfinom, nalazilo se u glumčevom tijelu.

image

Matthew Perry

Matt Baron/bei/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Perry se, kako piše u izvješću medicinskog istražitelja, oslanjao na propisane lijekove i lijekove bez recepta kako bi održao kvalitetu života. "U spavaćoj je sobi bilo više otvorenih, praznih, napola napunjenih bočica s lijekovima propisanih preminulom, kao i lijekovi bez recepta, vitamini, probavna pomagala i posuđe puno raznih tableta, kapsula, bombona i mente za dah", stoji u izvješću.

U kupaonici su se nalazile prepisane masti, sredstva za pomoć probavi i sredstva za ispiranje usne šupljine. Tjedan i pol prije svoje smrti glumac je primio infuziju ketamina, ali s obzirom na to da se on u tijelu zadržava tri do četiri sata, zaključili su da je ketamin pronađen u njegovoj krvi ubrizgan na neki drugi način.

"Vjerojatnije je da je ovo bila rekreacijska upotreba ketamina", kazao je doktor Bankole Johnson, jedan od najboljih neuroznanstvenika i liječnika u svijetu. "Upitno je dati ketamin nekome tko koristi buprenorfin - to je pravi recept za katastrofu", objasnio je doktor.

image

Matthew Perry

U svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" napisao je da se osjeća kao da umire dok uzima terapiju ketamina za vrijeme boravka u švicarskoj rehabilitacijskoj ustanovi tijekom pandemije. "Uzeti K je kao da te udare u glavu ogromnom sretnom loptom. Ali mamurluk je bio težak i prevagnuo je lopatu. Ketamin nije bio za mene", stoji u memoarima.

Inače, Perry je trebao biti bez infuzije ketamina, prije nego što je umro, jer je njegov anesteziolog doktor Ataoin rekao da mu više nisu potrebni tretmani jer je, kako je kazao, njegova depresija u redu. Ovu priču potvrdila je nakon tragičnog događaja i Jeniffer Aniston.

image

Matthew Perry i Jennifer Aniston

Tammie Arroyo/Aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Tammie Arroyo/aff-usa.com/mega/the Mega Agency/profimedia

"Prestao je pušiti. Ulazio je u formu. Bio je sretan - to je sve što znam. Doslovno smo se dopisivali toga jutra, smiješni Matty. Nije ga boljelo. Nije se mučio. Bio je sretan", rekla je. Glumac je želio da ga svijet ne pamti kao Chandlera Binga, lika iz serije "Prijatelji" koja ga je proslavila, već kao nekoga tko je pomogao voditi ljude kroz njihove ovisnosti.

"Da mi netko dođe i kaže: ‘Ne mogu prestati piti, možete li mi pomoći?‘ Mogu reći: ‘Da, nastavi i učini to‘", naveo je Perry kao najbolju stvar u vezi njega. Neprežaljeni je glumac 2013. godine osnovao "Perry House" kako bi pomogao ljudima da ostanu trijezni. Planirao je pokrenuti i zakladu, no smrt je bila brža pa je nekoliko dana nakon njegove smrti pokrenuta "Zaklada Matthew Perry", njemu u čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:02