STRUČNO MIŠLJENJE

Holivudski psihijatar o slučaju Britney Spears: ‘Njoj trebaju lijekovi i novo skrbništvo. U ozbiljnoj je opasnosti‘

Skrbništvo je završeno u studenom 2021., iako su izvješća iz 2019. tvrdila da pjevačica nije uzimala svoje lijekove

Britney Spears

 Valerie Macon/Afp

Nakon višegodišnje bitke oko skrbništva, pop pjevačica Britney Spears izgubila je na sudu, a određeni dio javnosti i dalje strahuje za nju. Holivudski psihijatar, doktor Charles Sophy, kazao je, prenosi Daily Mail, da je popularnoj pjevačici potrebna skrb jer je "potpuno disfunkcionalna" i u ozbiljnoj opasnosti od bankrota.

"Ne, to me uopće ne iznenađuje jer je skrbništvo tu s razlogom i iako, kao što ste rekli, možda nije bilo s pravom osobom, stvarni proces mora biti uspostavljen. Kada imate mentalnu bolest ovog stupnja, potrebna vam je takva struktura, nadzor i što je najvažnije, da uzimate lijekove", objasnio je psihijatar.

image

Jamie Spears

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Podsjetimo, Spears je dodijeljeno skrbništvo 1. veljače 2008., a sutkinja Reva Goetz postavila je njezina oca, Jamesa Spearsa, i odvjetnika Andrewa M. Walleta za skrbnike. To se dogodilo kada je odbila prepustiti skrbništvo nad svojim sinovima bivšem, Kevinu Federlineu, pa je bila predana na psihijatrijski odjel i stavljena na čekanje.

Nastavila je raditi i izdavati albume tijekom svog skrbništva, iako je ponovno otišla na psihijatrijski odjel 2019. zbog stresa izazvanog skoro smrtonosnim puknućem debelog crijeva njezina oca. Iste se godine također izvještavalo da je Spears protiv svoje volje pod skrbništvom, koje je navodno trebalo završiti 2009., pa je pokrenuta inicijativa #FreeBritney.

image

Britney Spears

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/

Skrbništvo je završeno u studenom 2021. godine, iako su izvješća iz 2019. tvrdila da pjevačica nije uzimala svoje lijekove. Sophy vjeruje da je ova posljednja situacija sa Spears također nastala zato što ona ne uzima svoje lijekove.

"Njezino ponašanje je nestalno - manično troši novac, nesmotrena je, uništava ljude oko sebe, nitko se ne može osjećati sigurnim u njezinoj blizini, nitko je ne može kontrolirati, ona je potpuno izvan kontrole na mnogim razinama", objasnio je Sophy, a TMZ navodi da je Britney u "ozbiljnoj opasnosti", psihički i financijski, te da nema nadzora i ima "šokantne promjene raspoloženja."

image

Britney Spears

Jewel Samad/Afp

"Ovakve situacije na kraju naiđu na zid. Ili će povrijediti sebe, možda nekog drugog ili bi mogla biti pod novim skrbništvom jer se ne može brinuti o sebi. Svaka od tih situacija gurnut će je na mjesto gdje joj se onda mogu davati lijekovi protiv njezine volje", dodao je psihijatar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:48