MATTHEW PERRY

Hodao je s Julijom Roberts, ali bio zaljubljen u slavnu kolegicu iz ‘Prijatelja‘: ‘Odmah me osvojila, pa - odbila!‘

Memoari poznatog glumca izašli su 1.11. 2022., a u njima je Perry pisao o svojim poznatim prošlim vezama i vremenu koje je proveo u hit sitcomu

Matthew Perry i Julia Roberts

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa/ipa/profimedia

Zvijezda "Prijatelja" Matthew Perry umro je u dobi od 54 godine, a mnogi se sada ponovno osvrću na memoare koje je objavio gotovo točno godinu dana prije smrti.

Glumac, obožavan zbog uloge kralja sarkazma Chandlera Binga u "Prijateljima", pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu u subotu 28. listopada. Memoari pod imenom Friends, Lovers and the Big Terrible Thing izašli su 1. studenog 2022., a u njima je Perry pisao o svojim poznatim prošlim vezama i vremenu koje je proveo u hit sitcomu koji ga je proslavio diljem svijeta.

image
Warner Bros Collection/Everett/Profimedia/Warner Bros Collection/everett/profimedia

Međutim, Perry je također izložio i svoju naširoko publiciranu ovisnost o alkoholu i lijekovima protiv bolova, koja je rezultirala time da je 15 puta tijekom života posjetio kliniku za odvikavanje i imao niz iskustava na rubu smrti.

Ovo je sedam najvećih otkrića iz Perryjevih memoara...

image

Matthew Perry i Julia Roberts

Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa/ipa/profimedia

1. Njegova veza s Julijom Roberts

Perryjeva šestomjesečna veza s "lijepom i briljantnom" Juliom Roberts, koju je upoznao prije njezina gostovanja u drugoj sezoni Prijatelja, opisuje se u knjizi. Perry je otkrio kako je par poslao na "stotine" faksova i vodio petosatne telefonske razgovore prije no što su počeli izlaziti.

Osvrćući se na njihov razlaz u travnju 1996., Perry je napisao: "Hodanje s Juliom Roberts bilo je previše za mene. Stalno sam bio siguran da će prekinuti sa mnom. Umjesto da se suočim s neizbježnom agonijom gubitka nje, prekinuo sam s prekrasnom i briljantnom Julijom Roberts".

2. Uzimanje droga tijekom snimanja Prijatelja

Ovisnost igra veliku ulogu u Perryjevim memoarima, a glumac je napisao da bi u najgorem trenutku uzimao 55 jakih tableta protiv bolova dnevno kako bi izdržao snimanje. Perry je napisao da će obožavatelji serije moći reći je li pio alkohol ili se drogirao "iz sezone u sezonu" "mjerenjem" njegove težine i praćenjem dlaka na licu tijekom serije.

"Kad dobijem na težini, to je alkohol; kad sam mršav, to su tablete; kad imam kozju bradicu, to je puno tableta", rekao je.

Glumac je rekao i da je "krao" tablete iz otvorenih kuća, napisavši: "Mislim da su mislili, ‘Pa, nema šanse da je Chandler ušao i krao od nas‘".

Otišao je na liječenje tijekom snimanja kasnijih sezona serije i opisuje da su ga pokupili sa snimanja finala sedme sezone, u kojoj se Chandler i Monica (Courteney Cox) vjenčaju, kako bi se vratio na rehabilitaciju. Međutim, Perry je dodao da "nikada" nije bio drogiran ili pijan tijekom snimanja.

3. Jennifer Aniston: ‘Znam da piješ‘

Na vrhuncu njegove ovisnosti, Perryjeva kolegica iz serije Prijatelji Jennifer Aniston bila je ta koja ga je suočila s njegovim problemom.

"Znam da piješ", prisjetio se Perry kako mu je Aniston rekla. "Biti suočen s Jennifer Aniston bilo je porazno. I bio sam zbunjen. ‘Kako znaš?‘, pitao sam. Nikad nisam radio pijan. ‘Pokušavao sam to sakriti‘. "Možemo to namirisati", rekla je, na neki čudan, ali pun ljubavi način, a množina "mi" pogodila me poput malja", napisao je Perry.

image
Warner Bros Collection/Everett/Profimedia/Warner Bros Collection/everett/profimedia

4. Bizarni komentari o Keanuu Reevesu

Iznenađujuća izjava iz Perryjeve autobiografije bili su njegovi očiti osjećaji prema Keanuu Reevesu, nakon što je Perry opetovano postavljao pitanje zašto drugi glumci umiru dok je zvijezda Matrixa još živa.

"Zašto su originalni mislioci poput Rivera Phoenixa i Heatha Ledgera umrli, ali Keanu Reeves još uvijek hoda među nama?", napisao je Perry, a kasnije je zanijekao da su njegovi komentari bili usmjereni na Reevesa.

Nakon što je saznao da je još jedan bivši kolega Chris Farley umro od predoziranja drogom, napisao je: "Probušio sam rupu u zidu svlačionice Jennifer Aniston kad sam saznao. Keanu Reeves hoda među nama".

Kako bilo, Perry se kasnije ispričao za komentare, rekavši: "Ja sam zapravo Keanuov veliki obožavatelj. Samo sam slučajno odabrao ime, moja greška. Ispričavam se. Umjesto toga trebao sam upotrijebiti svoje ime".

5. Na rubu smrti

Perryjeva zloupotreba droga nastavila se i nakon Prijatelja, a glumac je objasnio da je "skoro umro" prije četiri godine kada je imao 49 godina. Glumčevo debelo crijevo je puklo zbog prekomjerne upotrebe opioida, nakon čega je proveo dva tjedna u komi, pet mjeseci u bolnici i devet mjeseci koristeći vreću za kolostomiju. Njegovoj obitelji je rečeno da ima "dva posto" šanse za preživjeti.

Par godina kasnije, Perry je ponovno bio nadomak smrti nakon što mu je srce prestalo kucati na pet minuta. U to je vrijeme bio na rehabilitaciji u Švicarskoj, ali je lagao svojim liječnicima da ima jake bolove u želucu kako bi mu prepisali hidrokodon, opioid koji se koristi za ublažavanje bolova i kao lijek protiv kašlja. Perry je trebao na operaciju kako bi ublažio bolove, ali je noć prije operacije uzeo hidrokodon koji mu je, u kombinaciji s anestetikom propofolom tijekom zahvata, zaustavio srce na pet minuta.

"Nije bio srčani udar, nisam imao ravnu liniju, ali ništa nije kucalo", rekao je, objašnjavajući kako mu je osam rebara slomljeno tijekom oživljavanja. Kao rezultat toga, bio je prisiljen odustati od pojavljivanja u Netflixovom filmu Adama McKaya Don‘t Look Up, unatoč tome što je već snimio jednu scenu.

6. Poljubac s Valerie Berinelli

Još jedna od Perryjevih zaljubljenosti bila je u bivšu dječju zvijezdu Valerie Bertinelli, koja je glumila njegovu sestru u sitkomu Sydney iz 1990-ih. Perry se prisjetio kako je par jednom imao "dugo, složeno izmjenjivanje nježnosti" dok je njezin tadašnji suprug Eddie Van Halen pao u nesvijest manje od tri metra od njih. Međutim, sljedeći dan na poslu, Bertinelli "nije spomenula što se dogodilo i ponašala se, kako je i trebalo biti, kao da je to samo normalan dan", ostavljajući Perryja "shrvanog". Bertinelli je odgovorila na tvrdnje na TikToku u videu inspiriranom Taylor Swift u kojem je priznala da je "utučena".

7. Njegova zaljubljenost u Jennifer Aniston

Neočekivano otkriće u Perryjevim memoarima je i da je pitao Anistono za izlazak prije snimanja Prijatelja. Glumac je objasnio kako su on i Aniston jedine zvijezde Prijatelja koje su se poznavale prije serije, a upoznali su se tri godine prije preko zajedničkih poznanika.

"Odmah me osvojila (kako ne bi?) i svidjela mi se, a imao sam osjećaj da je i ona zaintrigirana, možda će to biti nešto", rekao je. No, kad ju je Perry pozvao van, "odbila je (što je jako otežalo izlazak s njom), ali je rekla da bi voljela biti prijateljica sa mnom, a ja sam zakomplicirao sve izlajavši, "Ne možemo biti prijatelji!‘". Dodao je da je "još uvijek bio jako zaljubljen" u Aniston tijekom ranih faza snimanja Prijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:16