ZVIJEZDA ‘PRIJATELJA‘

Glumac Matthew Perry pronađen mrtav

Pamtit ćemo ga kao sarkastičnog i duhovitog Chandlera Binga u hit TV seriji

Matthew Perry

 Chris Delmas/AFP

Glumac Matthew Perry, koji se proslavio 1990-ih kao sarkastični i iznimno duhoviti Chandler Bing u hit američkoj televizijskoj komediji "Prijatelji", pronađen je mrtav u 54. godini života u subotu u kući u Los Angelesu, izvijestilo je nekoliko novinskih kuća.

Los Angeles Times i TMZ.com, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, izvijestili su da je Perry pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi ili jacuzziju.

Policijski dužnosnici su za TMZ rekli da u blizini mjesta smrti nije pronađena droga ili drugi opijati te da se ne sumnja u nasilnu smrt.

NBC News, pozivajući se na neimenovanog glumčevog agenta i na policiju, izvijestio je da je glumac preminuo od navodnog utapanja u svom domu u četvrti Pacific Palisades u Los Angelesu.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Binga u iznimno uspješnoj seriji "Prijatelji", koja se prikazivala 10 sezona na NBC-u od 1994. do 2004., u kojoj su glumili Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

image

David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox Arquette, Matt LeBlanc i Matthew Perry

Berliner Studio/shutterstock/Berliner Studio/shutterstock
image

Matthey Perry, David Schwimmer i Matt Leblanc iz serije ‘Prijatelji‘

Chris Delmas/Afp
image

Zvijezde serije ‘Prijatelji‘

Warner Bros. Television - Album/Album/Profimedia/Warner Bros. Television - Album/album/profimedia

Glumac je prije godinu dana objavio autobiografiju ("Friends, Lovers, and The Big Terrible Thing" ili u slobodnom prijevodu "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar") u kojima je pisao o karijeri u Hollywoodu, ljubavnim vezama te ovisnosti o drpgama i alkoholu.

On je bio jedna od najpoznatijih i najbolje plaćenih televizijskih zvijezda tijekom desetogodišnjeg prikazivanja serije i pritom se borio s vrlo gadnim demonima ovisnosti. Njegov izgled u samom showu se mijenjao jer mu je težina drastično oscilirala zbog zdravstvenih problema.

Za vrijeme snimanja serije snimio je i nekoliko filmskih hitova, a potom se nakon završetka serije povukao i dugo izbivao iz javnosti.

image

Matthew Perry u zapuštenom izdanju

-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Povremeno su u medijima bile objavljivane paparazzo fotografije Perryja u vrlo zapuštenom izdanju. Jednom je prigodom izjavio da se uopće ne sjeća dijela snimanja ‘Prijatelji‘ u razdoblju između treće i šeste sezone, jer je većinu vremena bio pijan ili pod lijekovima.

Pet dana prije iznenadne smrti popularni glumac imao je posljednju objavu na Instagramu.

Objavio je noćnu fotografiju sebe u velikoj hidromasažnoj kadi na otvorenom u ponedjeljak, 23. listopada, napisavši: "Oh, znači topla voda koja radi vrtlog čini da se osjećaš dobro? Ja sam Mattman."

"Mattman" je ime koje je koristio posljednjih dana dok je objavljivao na društvenim mrežama, često uključujući reference i slike povezane s Batmanom.

Dan prije fotografije s vrućom kadom, napisao je uz video snimku mjeseca: "Razumijete li što vam pokušavam reći? - Ja sam Mattman." Prije četiri dana je objavio na platformi X poruku vezano za mentalno zdravlje

- Učinimo stigme stigmom. Ja sam Mattman #mentalhealth.

Prije dva tjedna Perry je objavio rijetku fotografiju sa svojim ocem, glumcem Johnom Bennettom Perryjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:13