STIGAO ODGOVOR

Fanovi bijesni na dodjelu nagrada BAFTA: ‘Sram vas bilo! Kako ste mogli ne odati počast Matthewu Perryju?‘

Ranije je Perryju počast odana na dodjeli nagrada Emmy, ali mnoge je tad smetalo što nisu bili pozvani njegovi kolege iz ‘Prijatelja‘

Matthew Perry

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia/Erik Pendzich/shutterstock Editorial/profimedia

Dodjela BAFTA-e u nedjelju se suočila s oštrim reakcijama na internetu nakon što je njezina ceremonija 2024. ignorirala Matthewa Perryja. Zvijezda serije "Prijatelji" preminuo je u listopadu 2023. u 54. godini života. Nije spomenut u dijelu dodjele nagrada "In Memoriam". Perry, koji je bio najpoznatiji po svojoj ulozi u "Prijateljima", također je bio filmski glumac koji je bio u filmovima kao što su "17 Again" i "The Whole Nine Yards".

Nakon što je počast dana "Time After Time" i Cyndi Lauper, fanovi su na X-u osudili dodjelu nagrada.

"Sram te bilo, BAFTA, što nisi priznala MatthewPerryja", napisao je jedan korisnik.

"Ne spominje se Matthew Perry na #BAFTA memorijalu?! Loša forma", dodao je drugi.

"Došao sam samo kako bih se uvjerio da nisam jedina osoba koja je tužna zbog očiglednog izostavljanja Matthewa Perryja od strane BAFTA-e tijekom odavanja počasti! Drago mi je vidjeti da nisam samo ja!", tvitao je treći.

image

Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Jennifer Aniston

Warner Bros Collection/Everett/Profimedia/Warner Bros Collection/everett/profimedia

O ovom pitanju oglasili su se iz BAFTA-e na X-u.

"Matthew Perry će se pamtiti na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele TV nagrada", napisali su uz poveznicu na mrežnu stranicu na kojoj su dali počast glumcu.

Podsjećamo, Perry je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu 28. listopada. Kasnije je utvrđeno da je uzrok njegove smrti akutno djelovanje ketamina.

Nakon njegove smrti, Perry je uključen u segment "In Memoriam" tijekom dodjele nagrada Emmy 2023. u siječnju. Njegova fotografija prikazana je na ekranu dok je Charlie Puth izvodio svoj hit iz 2015. "See You Again", koji je kasnije prešao u tematsku pjesmu "Friends", "I‘ll Be There For You". Gledatelji su tad bili iznenađeni što nisu vidjeli Perryjeve kolege iz serije "Prijatelji" - Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca i Davida Schwimmera, a kasnije su izvršni producenti otkrili da je to zato što nisu dobili pozivnicu.

image

Lisa Kudrow i Matthew Perry

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

"Perryjeva smrt je za njih još uvijek vrlo svježa", rekla Jeannaen Rouzanzan-Clay, iz Emmyja, za Hollywood Reporter u intervjuu nakon ceremonije.

"Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali svi moramo poštovati da su bili njihova vlastita obitelj. Vjerojatno je bilo malo prerano", dodali su iz dodjele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:17