PROSLAVA JUBILEJA

Britanci ljutiti na Toma Cruisea: ‘Nije važan tvoj film, nego naša kraljica‘

Gledatelji prijenosa iz Windsora misle da je glumac previše reklamirao nastavak ‘Top Guna‘

Kraljica Elizabeta II. dolazi na proslavu jubileja, na Royal Windsor Horse Showu

 Steve Parsons/AFP

Brojne zvijezde priključile su se prvom od velikih događanja kojima se obilježava 70. godišnjica vladavine britanske kraljice Elizabete II., ovog vikenda, od Damiana Lewisa i Helen Mirren, Adjoe Andoh i Alana Titchmarsha do Toma Cruisea. Cijelo događanje s velikog konjičkog natjecanja i izložbe, iz parka dvorca Windsor, uživo je prenosio ITV.

Zvijezda večeri bila je sama kraljica čiji je dolazak u park oduševio cijeli Otok, gdje su mnogi zabrinuti za zdravlje 96-godišnje Elizabete. Iako je koristila štap, izgledala je opušteno i veselo i oduševila naciju.

Tom Cruise, kojeg su horde obožavatelja pratile po cijelom parku, uspio je naljutiti mnoge Britance. Njegov dolazak bio je, naravno, velika tajna. Na samoj svečanosti bio je jedan od prezentera u sklopu programa izložbe i predstavio Kraljevsko konjsko topništvo.

Cruise je među prvima razgovarao s Phillipom Schofieldom i Julie Etchingham, koji su vodili prijenos. Holivudski megastar govorio je o ljubavi prema Ujedinjenom Kraljevstvu, a posebno prema Kraljici.

No, gledateljima se nimalo nije svidjelo to što je glumac manje govorio o prigodnim temama a više o svojem filmu 'Top Gun: Maverick' koji dolazi u kina krajem ovog mjeseca. I to detaljno. Mnogima je tlak porastao zato što Cruise koristi trenutak kada cijela nacija sjedi pred malim ekranima i veseli se sa svojom vladaricom da priča o sebi.

- Mislite li da bi se Tom Cruise pojavio ovdje za platinasti jubilej da nije imao veliki film u pripremi? - komentirao je jedan gledatelj.

- Mislio sam da je to kraljičin jubilej, a ne prilika da se Tom Cruise promovira - kazao je drugi dok je treći dodao: "Mislila sam da je ovo sve napravljeno za Njezino veličanstvo. Ma dajte, koga briga za Toma Cruisea. Želi publicitet za sebe i svoje filmove."

A Tom Cruise voditeljima je rekao da mu je čast biti dio proslave platinastog jubileja.

- Divim se kraljici i njezinim povjesnim postignućima. Upoznala je predsjednike, svjetske vođe, ljude iz svih sfera života. Sjećam se da sam uvijek kao dijete gledao njezine fotografije. - kazao je glumac - Došao sam u Englesku i počeo ovdje snimati filmove 1982. godine, raditi ovdje jer mi se jako sviđa ekipa. Jako cijenim kraljicu pa kada su me pitali da sudjelujem u ovoj proslavi odmah sam rekao da.

Ispričao je i svoj razgovor s princom Philipom, kraljičinim suprugom koji je prošle godine preminuo u dobi od 99 godina. Otkrio je da mu je vojvoda rekao da je on prvi helikopterom sletio u Buckinghamsku palaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:26