JEZIVO

Bivši pjevač popularnog benda seksualno napastovao žene dok su spavale: ‘Nisu bile svjesne, pokazali su im šokantne snimke‘

Navodno je sam sebe snimao kako seksualno zlostavlja šest žena dok su spavale

Ross William Wild

 Nicole Kubelka/zuma Press/profimedia

Nekadašnji pjevač britanskog benda Spandau Ballet optužen je da je silovao jednu ženu, a seksualno napastovao šest drugih dok su spavale.

Ross William Wild na sudu se pojavio 23. lipnja 2022. godine zbog navedenih optužbi, otkriva The Sun.

Prema sudskim dokumentima, Wild je navodno sam sebe snimao kako seksualno zlostavlja šest žena dok su spavale. Također je optužen za silovanje jedne druge žene, iznudu i objavljivanje intimnih fotografija žrtve.

Na sudu je rečeno da je Wild ‘vrlo atraktivan‘ i ‘seksualno privlačan‘, te su ga opisali kao nekadašnjeg seks simbola. Također su iznijeli da je imao mračnu stranu i ‘nastranu‘ fantaziju da ima seksualni odnos sa ženama dok one spavaju.

Neke od žena nisu uopće bile svjesne što se događalo dok im policija nije pokazala šokantne snimke.

Rasplakao se na prekršajnom sudu u Carlisleu, gdje je otkriveno njegovo pravo ime Ross Davidson. Optužen je za 17 kaznenih djela počinjenih u razdoblju od šest godina, između 2013. i 2018. godine.

Wild je uhićen u četvrtak u domu svojih roditelja u Aberdeenu, u Škotskoj, nakon što je Tužiteljstvo ovlastilo policiju da podigne optužnice ranije ovog tjedna.

Njegov odvjetnik Chris Toms na sudu je rekao da je on profesionalni glazbeni izvođač i poručio da njegov klijent čvrsto odbacuje optužbe za silovanje.

Zadržan je i pritvoru, a 22. srpnja bi se trebao pojaviti na sudu Wood Green u Londonu.

Četiri navodna seksualna napada su se dogodila u njegovu domu u Finchleyju u sjevernom Londonu, u razdoblju između listopada 2013. i prosinca 2017., dok se još jedan navodno dogodio u hotelu u Shrewsburyju u lipnju 2017.

Do zadnjeg seksualnog napastovanja navodno je došlo u Cannesu u svibnju 2018. godine, dok je Wild bio na filmskom festivalu, a istoga mjeseca se pridružio bendu Spandau Ballet.

Zamijenio je originalnog frontmena Tonyja Hadleyja (62) glazbene skupine koja je harala top ljestvicama 1980-ih.

Do angažmana u popularnom bendu došlo je nakon što je ostvario ulogu Elvisa Presleyja u mjuziklu na West Endu "Kvartet od milijun dolara" zajedno s basistom SB-a Martinom Kempom (60).

Članovi Spandau Balleta su ga otjerali i to uživo u emisiji This Morning na ITV-u dvije godine kasnije.

Sam Wild je kasnije izjavio da su ga sram i poniženje doveli do ruba te da si je pokušao oduzeti život dok je bio u Cannesu.

Bend je objavio da više nikada neće nastupiti, osim ako im se ne vrati Hadley.

image

Ross William Wild

Roberto Finizio/Nurphoto Via Afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 12:07