ZLATNI STUDIO 2024.

Zavirili smo iza kulisa dodjele najvećeg medijskog priznanja: Domaće zvijezde vježbaju tajne točke!

Izravni prijenos dodjele Zlatnog Studija emitirat će se na HTV 1 u petak, s početkom u 20.15

Martin Kosovec
 

 Darko Tomas/Cropix

Samo nekoliko dana preostalo je do dodjele sedmog Zlatnog Studija, najveće medijske nagrade u Hrvatskoj koju su pokrenuli prilog Studio, Jutarnji list i Hanza Media. No da bi sve bilo spremno za dvosatni spektakl koji će se uživo prenositi iz najvećeg HRT-ova studija "Anton Marti" u petak 9. veljače na Prvom programu HTV-a od 20.15, trebale su višemjesečne pripreme, primjerice od inicijalnih dogovora koga zvati, angažirati, tko će voditi dodjelu, kako će scena izgledati...

Probe glazbenika i svih uključenih u glazbeni dio cijele ove priče, po kojem je Zlatni Studio uostalom i poznat, spadaju u sam finiš cijelog projekta. Od prošlog utorka u televizijskom studiju "Zvonimir Bajsić", koje se nalazi tik do "Martija", izmjenjuju se poznata lica. Raspored je posložen, a stalni u "Bajsiću" samo je Ante Gelo, glazbeni producent dodjele, i orkestar Zlatnog Studija s kojima svi oni koji će nastupiti moraju proći svaki detalj nastupa.

image

Antonela Doko i Jasna Zlokić

Darko Tomas/Cropix

Naša glazbena diva Jasna Zlokić ponovno je dio showa, a odmah se u svom standardnom stilu našalila da će sada prvi put biti ozbiljna na Zlatnom Studiju. O čemu je riječ, ne možemo odati, tek da Zlokić pjeva jako lijepu pjesmu u kombinaciji s nekoliko kolega s kojima dosad nije imala prilike surađivati. I još nešto. Ta pjesma otvorit će dodjelu, pa je odgovornost tim veća.

- Probe su uvijek dobrodošle jer svaki je nastup uvijek osjećaj kao da to nikad niste prije radili. Svaki nastup ima svoju odgovornost i jedan nemir koji izlazak na scenu nosi. U svakom slučaju, zbog odgovornosti prema publici srce uvijek malo jače kuca. Iskustvo, naravno, uvijek dobro dođe, ali ja volim da imamo probe kako bih bila sigurna da će sve biti kako treba. Za biti opušten i siguran moraš sve dobro naučiti. Materiju koju misliš izlagati moraš dobro poznavati da bi se s njom igrao - upućuje Jasna Zlokić zlata vrijedan savjet mlađoj generaciji pjevača.

image

Fiip Vincek, Ante Gelo i Martin Kosovec

Darko Tomas/Cropix

Martin Kosovec, pobjednik HRT-ova "Voicea Hrvatska", showa koji je nominiran u kategoriji najbolje TV zabave, na glazbenu probu stigao je direktno iz škole.

Okružen gudačima, trubačima, gitaristima, pratećim vokalima... staje u krug i počinje s probom.

- Sviđa mi se da sam dio toga, lijep je format. Zadovoljan sam da ću otpjevati pjesmu i predstaviti kako ‘Voice‘, tako i sebe kao izvođača. Otpjevat ću pjesmu koju sam jako želio pjevati na ‘Voiceu‘, ali to nije bila baš pjesma za natjecanje, takav show, pa nisam dobio priliku - govori Kosovec i dodaje da nema treme, nije je imao ni na "Voiceu", samo ima pritisak zbog svih obaveza koje ima. A kako je show tek nedavno završio, nije se uopće još niti naspavao kako treba.

image

Ante Gelo i Chriztel Renae Aceveda

Darko Tomas/Cropix

Zato se život maloj Chriztel Renaei Acevedi, pobjednici "Supertalenta" Nove TV, showa koji također pretendira na titulu najbolje TV zabave, vratio u normalu jer je od njezine pobjede prošlo nešto više od mjesec dana.

- Jako sam uzbuđena, sretna i jedva čekam. Trebam naučiti pjesmu, a za to mi je inače dovoljan jedan dan - odgovara ljupka 12-godišnja Filipinka. Stigla je u pratnji mame, a Gelo, da joj malo olakša, vodi je u HRT-ovo predvorje kako bi s njom na miru uz gitaru uvježbao ono što će Chriztel izvesti na Zlatnom Studiju. Kada se vratila u "Bajsić" i tamo nastavila pjevati, dio ekipe oduševljeno je zapljeskao djevojčici. Slične reakcije zaradila je i Ružica Maurus, koja je nominirana za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu.

- Baš imaš lijep glas - dignuo se na kraju probe jedan od glazbenika i pružio ruku Maurus kako bi joj čestitao. Ovo je za nju svojevrsni povratak korijenima, jer prvo se zaljubila u glazbu. Krenula je u Požegi u osnovnu glazbenu školu, pa u srednju, svirala klavir i tamburu bisernicu. Glazba ju je na kraju dovela i do glume.

image

Ružica Maurus

Darko Tomas/Cropix

- Bila sam jako sretna kad me pozvao Ante Gelo i velika mi je čast raditi s njim, puno ga slušam i pratim njegov rad i sve pjevače s kojima on radi. Ima dosta Požežana u njegovu bendu koji s njim rade, a s kojima sam jako dobra i s kojima sam i ja radila u Požegi, tako da mi je velika čast nastupati s njima. Naravno da postoji određena vrsta uzbuđenja, ali srećom imam trenutačno jako puno poslova i projekata pa me ne stigne uhvatiti neka velika trema, jer samo razmišljam kako sve stići i ništa ne zaboraviti - uzvratila je, čini se, uvijek nasmijana Maurus.

image

Filip Vincek i Ivan Miladinov

Darko Tomas/Cropix

Glazbene probe došao je pogledati i Ivan Miladinov, redatelj Zlatnog Studija, a od srijede se sve seli u "Anton Marti", gdje je u međuvremenu postavljena scenografija koju je osmislio Dragutin Broz, perfektni kreativac iza kojeg je četiri desetljeća iskustva.

image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024. Martin Kosovec

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix
image

Glazbena proba za Zlatni Studio 2024.

Darko Tomas/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:18