ZLATNI STUDIO 2024.

Prekaljeni TV redatelj iza sebe ima više od 1000 projekata, a sad je spreman za veliki spektakl: ‘O napetosti da ne pričam...‘

Ivan Miladinov sedmu godinu za redom režira dodjelu najveće medijske nagrade u zemlji, Zlatnog Studija

Ivan Miladinov

 Darko Tomas/Cropix

Zlatni Studio je projekt u kojem sam otpočetka i volim energiju svih nas koji ga stvaramo. Nagrada je to koja je u nekoliko godina stekla veliku relevantnost u krugovima svih mojih kolega, a i onih iz drugih branši. Svake godine dočeka nas novi izazov i motivacija je kao prvi put, pa naravno da uživam u takvom radu - kaže Ivan Miladinov, redatelj Zlatnog Studija, uoči dodjele najveće medijske nagrade.

Prekaljeni televizijski redatelj iza sebe ima više od tisuću uspješnih projekata. Emisije "Sedma noć", "Latinica", "Bravo!", "Sunce", "Uzmi ili ostavi", "Kruške i jabuke", "100% ja", "U istom loncu", "Volim Hrvatsku", "Ja to mogu", "A-strana" - dug je popis televizijskih projekata i zabavnih spektakala koje je režirao.

- Ako je redatelj doista redatelj i savladao je taj zanat, onda treba u svakom segmentu svojeg posla ‘biti doma‘. Ja sam i prije, uz ‘live televiziju‘, zabavne i glazbene emisije, talk showove, pa i lutkarske serije, radio i igrane projekte. Radio sam otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara, pripremao predstave, brojne priredbe i događaje, sve što spada u neki redateljski postupak, vidim kao svoje - otkriva Miladinov, kojeg pitamo što mu je u radu vezanom uz Zlatni Studio proteklih godina bilo najdraže.

image

Jure Cukar, Mario Petreković i Ivan Miladinov

Darko Tomas/Cropix

- Od prve godine i scene sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem i Mijom Dimšić koja pjeva na ljuljački, kao moj osobni hommage jednoj od scena koje je sedamdesetih kreirao moj tata, Angel Miladinov, preko veličanstvenih finala dodjela poput ‘Igraj moja Hrvatska‘, ‘Pamtim samo sretne dane‘ i ‘Neka cijeli ovaj svijet‘, u kojima se naš Ante Gelo dao sav u svojoj najboljoj inkarnaciji, fantastičnog i energizirajućeg Lakestocka - stotina glazbenika na Bundeku u nemogućem času... Letjeli smo dronom doslovno u kaptolsku Komediju, snimili TikTok evergreen s Tarom Thaller i Lovrom Juragom, i stvorili bezbroj scena i točaka čiste televizijske ljepote koje će ostati na driveovima i u ljetopisima. O napetosti koja drži kompletnu multimedijsku javnost mjesecima da ne govorim - priča Miladinov u trenucima kad se zahuktava atmosfera uoči sedme dodjele najveće medijske nagrade koja će se održati 9. veljače u najvećem HRT-ovu studiju, studiju "Anton Marti", naravno, uz prijenos svečanosti uživo na HTV-u. Za prestižni kipić i laskavu titulu najboljeg od najboljih bore se 63 finalista u pet kategorija - televizija, radio, film, glazba i kazalište - koje ukupno imaju 21 potkategoriju.

image

Ivan Miladinov, Maja i Mario Petreković

Darko Tomas/Cropix

Na ovogodišnjoj dodjeli posebna će se pozornost posvetiti okrugloj velikoj 60. godišnjici tjednika Studio, čiji je prvi broj ugledao svjetlo dana u travnju 1964. godine. Tako će tijekom večeri svečane dodjele na više od 150 četvornih metara videozida biti prikazane naslovnice koje su obilježile Studio u proteklih šest desetljeća. Uz to, nagradom za životno djelo ove će godine iznimno biti ovjenčano dvoje laureata koji su svojim radom i karijerom ostavili neizbrisiv trag u medijskom prostoru Hrvatske. Proglašenje pobjednika Zlatnog Studija popratit će osam sjajnih glazbenih brojeva, a za ovogodišnju dodjelu priprema se spektakularno otvorenje u kojem će sudjelovati bend Zlatnog Studija...

image

Alfi Kabiljo i Goran Ogurlić

Darko Tomas/Cropix

Koliko dugo traju pripreme za ovaj projekt?

- Nema egzaktnog broja mjeseci, ali već nekoliko dana nakon dodjele razgovarat ćemo o idućoj i što možemo još luđe napraviti - otkriva Miladinov, kojeg pitamo i koliko ljudi ima njegov vrijedni tim koji radi na spektaklu.

- Moj su tim, ustvari, svi koji su u projektu, na kraju te večeri i nominirani i prisutna publika. Ako spomenem samo moju sekretaricu Melitu i asistentice Ružu i Anu, uvrijedio bi se Džanki, ali sad je već kasno, šteta je učinjena - kroz smijeh kaže redatelj, koji nipošto nije od onih koji nešto rade samo da bi to odradili.

- U svakom projektu i poslu nastojim naći nešto što me intrigira i što mi je izazov. A na prvom mjestu mi je atmosfera, taj osjećaj kada radim. Stvarno se ne bih mogao sjetiti ničega što sam ili što bih radio preko volje i samo da se odradi. A Zlatni Studio poseban je gušt. Što se ove godine tiče, mi smo, otkrit ću vam, u jednoj lijepoj klasici za sedmo izdanje nagrade te želimo stvarno sjajnu večer kako dobitnicima tako i televizijskim gledateljima, publici u studiju i cijeloj ekipi - ističe Miladinov.

image

Mia Dimšić i Jimmy Stanić

Boris Kovacev/Cropix

No, koje odlike treba imati televizijski spektakl poput Zlatnog Studija da ostane događaj za pamćenje?

- Teško je naći dobitnu formulu, a kad je nađeš, kao što smo to mi, očigledno, uspjeli, još ju je teže izreći - iskreno govori Miladinov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:48