ŠOKIRANA ZVIJEZDA

Vlatka Pokos šetala Splitom, vidjela jedan brod i totalno pobjesnila: ‘Kazneno ću ih prijaviti! Nedopustivo‘

‘Šokantno je vidjeti zločinačko ušato U na tom brodu. Neka si tu ideologiju odnesu iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku‘

Vlatka Pokos

 Instagram/

Vlatka Pokos posljednjih je godina manje aktivna kao voditeljica i pjevačica, ali zato je postala aktivna komentatorica društva, te često reagira na aktualne situacije i teme. Tako je danas na svom Instagramu komentirala brod Udruge malih brodara privezan u splitskoj luci., piše Slobodna. Optužila ih je za fašizam i nacizam.

- Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo “U”, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom “4U”, što bi trebalo značiti “Za tebe/vas”, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj “divan” marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu.

Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, ‘a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo.

Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju - zaključila je Pokos.

Hoće li zbog ove objave biti ikakvih reperkusija za Udrugu malih brodara, pokazat će vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:37