OBJAVILA SELFIE

Vlatka Pokos ispred policijske postaje u Splitu: ‘Obavila sam građansku dužnost, prijavila ustašofilski brod‘

Bivša pjevačica i voditeljica ljetuje u Splitu gdje je primjetila brod s ‘ustašofilskim‘ simbolom

Vlatka Pokos

 Josip Moler/Cropix/

Bivša pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos otišla je u policijsku postaju u Splitu i smatra da je obavila svoju građansku dužnost, kako je podijelila na svom Instagramu.

„Ustašofilski brod – prijavljen”, napisala je Vlatka uz fotografiju na kojoj pozira ispred II. Policijske postaje u Splitu.

image

Vlatka Pokos ispred policijske postaje

/Screenshot/instagram/vlatka Pokos

Vlatka trenutno ljetuje u Splitu i u šetnji lukom ugledala je na jednom turističkom brodu ustaško slovo „U” kod štanda Udruge malih brodara grada Splita.

Vlatku je to jako uzrujalo pa je putem Instagrama najavila kaznenu prijavu u jednoj objavi.

„Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom, a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo ‘U‘, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom ‘4U‘, što bi trebalo značiti ‘Za tebe/vas‘, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj ‘divan‘ marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu”, pisala je Vlatka.

„Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo”, dodala je.

"Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola, pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju. Molila bih Hrvate iz susjedne BiH da zaobiđu moj profil i ovu temu. Oni su građani druge države, ne Hrvatske. Hvala", napisala je tada Vlatka Pokos.

Njezinu objavu je Instagram obrisao ubrzo nakon što ju je podijelila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 18:11