ZLATNI STUDIO 2024.

Slavljenička bina s čak 160 kvadrata LED ekrana: Sve je spremno za najveći medijski spektakl

Scenografiju svake dodjele potpisuje uvijek originalni Dragutin Broz, pa zvjezdani status ima i sama pozornica

Dragutin Broz

 Cropix/

Već je postala tradicija da na svakoj dodjeli najveće i najprestižnije medijske nagrade Zlatni Studio, svoj zvjezdani status ima i sama pozornica, koju šest godina u nizu obilježava raskošna, inovativna i uvijek jedinstvena scenografija. Naravno, iznimka neće biti ni ova, sedma dodjela, za koju slijedi potpuna promjena scenografskog rješenja, koje i ovaj put potpisuje iskusni i uvijek izniman kreativac Dragutin Broz, koji je u scenografskom poslu više od četiri desetljeća, ali jednakim žarom i originalnim idejama pristupa svakom novom projektu, baš kao i na svojim počecima.

image

Scenograf Dragutin Broz

Tomislav Kristo/cropix/Tomislav Kristo/cropix

Tako će na tisuću četvornih metara najvećeg HRT-ova studija "Anton Marti" ove godine dominirati čak 160 kvadrata LED ekrana. Kako se ove godine obilježava i 60 godina tjednika Studio, upravo će se na tim ekranima tijekom dodjele vrtjeti najupečatljivije naslovnice, nastale tijekom tih šest desetljeća, jer i sâm je Studio od svojih početaka do danas posebnu pozornost posvećivao glazbi i televiziji, a ništa manje značajni nisu bili ni film ni serije, do u tančine prezentirani vjernim čitateljima. Do same dodjele, koja će se uživo prenositi 9. veljače, dijeli nas još tjedan dana, no radovi na pozornici, na kojoj će, uz voditelje i bend, naši finalisti preuzimati svoje nagrade, itekako su se zahuktali.

Scenografija za Zlatni Studio spada pod velike scene, a iako je svoje najzahtjevnije scenografije Broz radio u kazalištu, svaka nova dodjela za njega je novi izazov, ali i zabava, jer iz godine u godinu ima odriješene ruke osmisliti nešto posve različito i domisliti se novim i jedinstvenim rješenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:26