ZLATNI STUDIO 2022.

Lucija Šerbedžija: ‘Radim punom parom, a ostvarila sam i veliki san, snimila svoj prvi singl‘

Ona je jedna od nominiranih u kategoriji najbolje glumice medijske nagrade Zlatni Studio

Lucija Šerbedžija

 Neja Markičević/cropix

Imam sreće da mi je posao inspirativan i kreativan pa je u ovom hladnom, teškom, anksioznom vremenu predivno utočište, mjesto za bijeg, mjesto gdje se malo može zaboraviti stvarnost i pobijediti strahove - kaže Lucija Šerbedžija.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Ona je jedna od nominiranih u kategoriji najbolje glumice medijske nagrade Zlatni Studio, i to za uloge Katarine i Ruže u hvaljenoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih "Ja sam ona koja nisam". I jako je sretna zbog nominacije, ali ne samo zbog sebe.

- Predstava ima sedam nominacija u različitim kategorijama Zlatnog Studija. Ima sjajan odjek, sjajan prijem publike. Za svaku izvedbu traži se karta više i uvjerena sam da će se još jako, jako dugo izvoditi. Uvijek ti je čast i osjećaš unutarnje zadovoljstvo kada se prepozna tvoj trud - govori glumica koja je u karijeri primila mnogo nagrada, uz ostale i dvije Zlatne Arene za svoje u filmovima "Bogorodica" i "Polagana predaja".

- U predstavi "Ja sam ona koja nisam" igram dvije uloge, dvije žene za koje se kasnije uspostavi da su ustvari ista osoba. Gušt je, uživancija. Uvijek je zadovoljstvo raditi s redateljem Paolom Magellijem, on istinski voli glumce. Ma, predivan je i inteligentan cijeli tim koji je radio na predstavi, glazba koju su napravili Mrle i Ivanka Mazurkijević je divna, fantastični su kostimi, kao i tekst Mate Matišića koji je ujedno i tužan i veseo... - govori Lucija. - Tekst progovara o brojnim društvenim temama, i to mi se jako svidjelo. Uloga je vrlo izazovna, zahtjevna i mentalno i fizički, te traži veliku koncentraciju, a ja volim izazove - dodala je.

image

Lucija Šerbedžija

Promo

Ovih je dana iznimno zauzeta jer, osim ove predstave, radi i na novom komadu u ZeKaeMu - "Halo, halo, ovdje Radio Zagreb" koja bi premijeru trebala imati 14. siječnja. Priča je to o životu i radu glumice, spisateljice i spikerice Božene Begović, o kojoj se u nas vrlo malo zna, a ostavila je golem trag u našoj kulturi.

- Ona je bila prva spikerica na Radio Zagrebu. Bila je jedna od osnivačica PIK-a, Pionirskog kazališta, prethodnice ZeKaeMa - kaže Lucija koja igra Joelle, životnu partnericu Božene Begović. Sigurna je da će publika biti oduševljenja tom intrigantnom pričom.

Ona je nedavno ostvarila jednu veliku želju i san - ozbiljno je zakoračila u glazbene vode. Krajem studenoga objavila je svoj prvi singl, pjesmu "Vodi me". Riječi je napisala sama, dok su autori glazbe i aranžmana poznati stručnjaci Branko Markota i Zvonimir Dusper Dus. Za pjesma je nedavno snimljen i spot koji je režirao njezin brat Danilo.

Prva je to od deset pjesama za koje potpisuje stihove i koje će se naći na Lucijinom prvom samostalnom albumu s planiranim datumom objave u proljeće sljedeće godine.

Iako je svoje pjevačke sposobnosti pokazala već mnogo puta, u predstavama i na filmu, a nastupala je i s ocem, velikim Radom Šerbedžijom, samostalni album velik je iskorak u novo područje. Deset pjesama koje će se na njemu naći redom imaju autobiografski štih, a u mjesecima koji dolaze njih će publici predstavljati i kroz singlove. Zadovoljna je reakcijama na pjesmu "Vodi me" i u šali kaže da će, ako stvari budu dobro išle, možda sljedeće godine opet biti nominirana za nagradu Zlatni Studio, ali ne u glumačkoj, nego u nekoj glazbenoj kategoriji.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:50