KRITIKA ‘KLEČAVCIMA‘

Jan Kerekeš: ‘Podršku za ‘klečanje‘ pred gulašem dobio sam najviše od vjernika. Prijetili su i mojoj kćerkici (3)‘

Za sebe kaže da je vjernik i to onaj koji je pročitao Bibliju nekoliko puta

Jan Kerekeš

 Bravo!

Varaždinec, glumac Jan Kerekeš gostovao je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Za sebe kaže da je emotivac, a komedija i metal bend su mu obrambeni mehanizam, jer sve što radi prvo provuče kroz srce. U znak kritike ‘klečavcima‘, on je sa svojom ekipom klečao pred gulašom radi čega je njegova obitelj doživjela ozbiljne prijetnje. Ne slaže se ni s mahanjem bilo kakvih zastava... nije mu namjera nikoga vrijeđati, ali ne ustručava se izreći svoje mišljenje i stati iza njega.

- U znak kritike sam klečao pred gulašom, nisam znao da će to biti jedna od najpraćenijih vijesti u Hrvatskoj, ali da, i dalje sam istog mišljenja, jednako kako oni kleče se tako isto ne slažem s mahanjem bilo kakvih zastava da su ove ili one boje. To mislimo na gay zastave? Da! Imaš nešto protiv gay zajednice? – upitala ga je Tatjana Jurić - Aposlutno ne! Apsolutno ne! Imam jedino problem stavljanja pred nos nečijeg mišljenja i nametanje i inače u društvu, kada netko želi biti u centru pažnje i s tim imam problem.

image

Jan Kerekeš i Tatjana Jurić

Bravo!

Za sebe kaže da je vjernik i to onaj koji je pročitao Bibliju nekoliko puta.

- Vjera je po meni nešto sasvim drugo, ja sam upravo podršku oko tog gulaša dobio najviše od vjernika, onih koji su gotovo svakodnevno u Crkvi, koji razumiju i žive vjeru, to mi je bilo drago zato što isto tako mislim da se radi cirkus gdje ne treba.

No osim podrške bilo je i prijetnji, i to ozbiljnih.

- Dobio si puno prijetnji? Jedna je došla i tvojoj trogodišnjoj curici? – upitala ga je Tatjana. - Da. To je bilo otprilike ovako - Poklat ću vas sve i polomiti koljena vašoj obitelji, preko društvenih mreža su pisali, dođite u Split na predstavu, čekamo vas poslije predstave,... Nije bilo ugodno, odlučio sam svejedno porazgovarati sa svima njima, s 15 je imalo smisla, a s jednim baš i ne...

Bez obzira na kritike i uvrede, Kerekeš smatra kako se radi o iznimkama.

- Inače mislim da smo dobri, kada treba nekome pomoći brzo se organiziramo, tu smo najjači u svijetu, kaže.

Sretan jer u njegovom gradu nema ‘klečavaca‘, a iz Varaždinskog HNK-a je otišao da bi mogao živjeti bolje, rekao je i otkrio prave razloge.

- Jednom na mjesec sam dobivao pozive i prigovore da ne radim izvan matične kuće, a jedan sam od rijetkih koji su pisali molbe da im se to odobri. Ja sam bio jedan od onih koji igraju najviše predstva, a moji termini su bili problem. Kako su moji termini problem, da imam najmanje nastupa onda mogu biti problem..., objašnjava.

Danas zajedno s ocem Ljubomirom stoji iza uspješnog privatnog kazališta koje ima 300 predstava na godinu. Hit komediju Kerekesh Teatra i najgledaniji film 2022. godine ‘Marginalci‘ pogledalo je više od 60 tisuća gledatelja, a dostupan je i popularnoj platformi Netflix.

- Odličan je to feeling, da ne kažem j***n... Aktualne stvari izbanaliziramo i napravimo satiru. Mi ismijavamo i korupciju, sve što zauzima previše medijskog prostora. Sada doslovce spavam s direktorom – sam sa sobom. Super je raditi s tatom, on mi je najveći prijatelj. Trenutno sam odgovoran za 7 ljudi koji imaju svoje kredite, familije,..., objašnjava.

Želja mu je da Varaždin dobije svoj Kulturni centar, na tome intenzivno radi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:00