NA LOKRUMU

Hrvatska glumica prisjetila se uloge u ‘Igri prijestolja‘ i otkrila kakva je Emilia Clarke

Krepela je glumila u četvrtoj epizodi druge sezone serije, a snimanje se održalo na Lokrumu

Emilia Clarke (lijevo) i Kristina Krepela (desno)

 Instagram/kristina Krepela/

Hrvatska glumica Kristina Krepela odlučila je ovaj tjedan započeti s prisjećanjem toga kako je glumila u seriji „Igra prijestolja“. Pozirala je s Emiliom Clarke koja je glumila jednog od omiljenih likova serije Daenerys Targaryen. Potom na sljedećih nekoliko fotografija naša se glumica nalazi sa zvijezdama serije u glumačkim kostimima, ali u kaputima kako bi se zaštitili od hladnoće.

Kristina je jedina hrvatska glumica koja se može pohvaliti da je glumila u kultnoj seriji. Utjelovila je bogatu ženu iz Qartha u četvrtoj epizodi druge sezone i predstavila Daenerys mjesta u raskošnom gradu.

„Bez daljnjega, bilo je to prekrasno iskustvo i život mi je još jednom pokazao da što su ljudi veće zvijezde, to su pristupačnije i toplije osobe. Pritom mislim na cijelu ekipu, od producenta i redatelja do, naravno, glumaca“, govorila je Krepela 2019. za Jutarnji.

Mjesec dana prije nego što je dobila ulogu u „Igri prijestolja“ bila je u Pragu gdje je glumila u ABC-jevoj seriji „Nestali“ na setu s poznatim glumcem Seanom Beanom koji je u „Igri prijestolja“ glumio Neda Starka. Potom su razgovarali o mogućnosti da Krepela dobije ulogu.

„Pitao me hoću li glumiti, no već su tada bile podijeljene sve uloge i nitko me nije zvao na audiciju, pa nisam gajila prevelike nade“, kazala je. Ipak, kad se vratila u Zagreb sreća joj se osmijehnula jer je došao poziv od hrvatske producentske kuće Embassy Films za audiciju „Igre prijestolja“. Potom, otišla je na Lokrum gdje je snimala scenu s Majkom zmajeva. Međutim, preprekama nije došao kraj i Krepela se razboljela zbog čega se bojala da će to utjecati na ulogu.

image

Kristina Krepela u ‘Igri prijestolja‘

Instagram/kristina Krepela/

„No ekipa se trudila oko mene, pazili su da imam sve što trebam i rekli da će odmah dovesti liječnika ako mi slučajno bude loše“, prisjeća se, pa dodaje kako joj je najupečatljivija bila Emilia Clarke.

„Simpatična je i jednostavna. Sjedili smo skupa na Lokrumu, ponavljali tekst i nije bilo nikakvog odvajanja glavnih glumaca. Ali najviše se divim njenoj profesionalnosti. Prije nego što je išla moja scena, morala sam provesti tri sata u garderobi na šminkanju i uređivanju kostima, dok je ona sjedila čak pet sati, i to svaki dan“, rekla je Kristina Krepela.

Njezina posljednja uspomena s ovog slavnog seta je vožnja brodom od Lokruma do Dubrovnika kada je uz zalazak sunca popila oproštajno piće s filmskom ekipom.

„Igra prijestolja“ okupila je u osam sezona 553 člana glumačke podstave i tisuće statista, a još neki Hrvati bili su na setu serije, osim glumice Krepela. Pjevač Giuliano glumio je vojnika kraljevske straže u Kings Landingu, Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, bio je jedan od građana Westerosa, umirovljenik Mladen Smoljo bio je vlasnik robova koji su prikovani na križ u Meereenu i glumac Slavko Sobin bio je jedan od plaćenika Second Sonsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:47