Terme Tuhelj slave 20. rođendan i najavljuju velike novosti

Već dva desetljeća ‘pišu‘ jednu od najuspješnijih turističkih priča u kontinentalnoj Hrvatskoj, a pred njima je i novi investicijski ciklus, koji kreće već ovog ljeta novim adrenalinskim toboganom na vanjskim bazenima te izgradnjom vlastite solarne elektrane i kotlovnicom na drvnu biomasu

Florjan Vasle i Vasja Čretnik

 Nino Verdnik/

Proširenje, rekonstrukcija i modernizacija unutarnjih bazena Vodenog planeta, daljnja digitalizacija poslovanja, vlastita solarna elektrana i kotlovnica na drvnu biomasu i novi adrenalinski tobogan Tuhi Slide, kojim će već ovog ljeta pojačati atraktivnost samog vanjskog kupališta, dio su investicijskog ciklusa Terma Tuhelj, koje ove godine slave 20. rođendan.

Dva desetljeća izvrsnosti

Dva desetljeća izvrsnosti i poslovne promišljenosti proletjelo je u trenu, no uspjeh – kako kažu iz ovih terma – nije došao sam od sebe, nego su od 2003., kad su od bivšeg vlasnika TRC-a Mihanović kupili nekretnine, sustavno ulagali u infrastrukturu i nove proizvode te, najvažnije, zaposlenike, koji su i danas temelj njihove uspješne poslovne priče. U rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sadržaja, osmišljavanje nove ponude i edukaciju zaposlenika u proteklih je 20 godina uloženo oko 30 milijuna eura.

image

Rekonstrukcija Vodenog planeta i novi ulaz u resport

Nino Verdnik/

Otkad je 2003. godine obnovljen postojeći hotel i ubrzo izgrađeno najveće kupalište u Hrvatskoj s ukupno 5000 m2 vodene površine, kao i SPAeVITA wellness centar, Terme Tuhelj postale su prava oaza hedonizma u srcu Zagorja. Od ljekovitog blata i termalne vode, koji predstavljaju temelj razvoja termalnih i wellness usluga, preko certifikata „Sustainable hotel”, kojeg su zaslužili još 2013., do pravog umjetničkog ‘paviljona‘ - Terme Tuhelj po mnogočemu su posebne.

image

promo

Nino Verdnik/

Mnogi ne znaju da zid unutarnjeg kupališta Vodenog planeta krasi mural slavnog Ede Murtića, kojeg je restaurirala prva doktorica umjetnosti u Hrvatskoj Mirjana Smolić. Za najmlađe posjetitelje tu je i najpopularniji stanovnik Terma - maskota Tuhi. Njegov potpis uveseljava najmlađe u Tuhi igraonici i u Vodenom gradu, u wellness tretmanima osmišljenima za najmlađe, adrenalinskim atrakcijama, na plišancima, bojankama i meniju u restoranu, a svi posjetitelji brzo nauče i Tuhi song s posebnom koreografijom.

image

promo

Nino Verdnik/
image

promo

Nino Verdnik/

Svakako treba spomenuti i činjenicu da su Terme Tuhelj izvrsna destinacija i za ljubitelje kampiranja. Nakon što je 2019. postojeći kamp obnovljen i postao jedini kamp s 5* na kontinentu, u vrijeme najveće krize za turistički sektor, 2020. godine, kao produžetak kampu Vita***** nastaje Glamping village Terme Tuhelj*****, moderan kompleks mobilnih kućica s pripadajućom wellness i spa ponudom s visokih pet zvjezdica. Glamping sadrži 36 mobilnih jedinica, privatan parking, bazen i privatan glamping wellness. Investicija je realizirana s austrijskim partnerom Gebetsroitherom.

image

Vasja Čretnik

Nino Verdnik/

„Svih ovih godina osluškivali smo potrebe tržišta i naših gostiju te ulagali u infrastrukturu, u razvoj novih proizvoda i, naravno, u kadrove. Ponosni smo što smo uspjeli izgraditi uspješnu turističku priču, koja je postala najvažniji čimbenik u području turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ima i vrlo važnu ulogu u kontinentalnom turizmu Hrvatske”, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj, napominjući kako konstantno šire svoju vidljivost i na inozemnom tržištu te ulažu u digitalizaciju poslovanja, što sve u konačnici doprinosi dobrim poslovnim rezultatima.

Novi investicijski val

U Termama Olimia, u čijem su sastavu i Terme Tuhelj, izradili su srednjoročni plan razvoja, koji se dijelom već provodi. Uz već spomenute investicije u obnovljive izvore energije i novi adrenalinski tobogan, koji je kombinacija zatvorene tube i otvorenog slide dijela, kojim se spušta na gumonima, za goste je najzanimljivija rekonstrukcija unutarnjih bazena s restoranom i garderobama koja će se realizirati do 2025. godine.

Naime, arhitekti Vreš i Mikelić, koji razvijaju viziju Terma Tuhelj od 2012., kada su za Hotel Well**** primili nagradu Viktor Kovačić kao najbolje arhitektonsko rješenje, u narednom investicijskom ciklusu nakon 2025. godine na mjestu sadašnjeg hostela Vila planiraju i gradnju novog smještajnog objekta s 46 jedinice. Također, u planu je i nadogradnja Hotela Well**** s tri slobodno stojeća paviljona međusobno povezana toplom vezom.

image

Natkrivena garaža s panelima

Nino Verdnik/

„Najvažniji čimbenici za dobre rezultate su jasna vizija razvoja te stalno ulaganje u kvalitetu usluga i traženje napretka. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni kompetentan i motiviran kadar, bez kojeg nema uspješne turističke priče, a u čiji ćemo razvoj i zadovoljstvo i dalje nastojati ulagati“, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj, napominjući kako je vrijednost budućih investicija oko 30 milijuna eura.

Uspješni rezultati u 2023. godini

Terme Tuhelj bilježe kontinuirani porast broja noćenja i prihoda, o čemu najbolje govori usporedba brojki iz predpandemijske 2019. i 2023. godine. Dok je u prvih pet mjeseci 2019. broj noćenja iznosio 50.269, u istom periodu ove godine on iznosi 60.223, što je povećanje od 19,8%. U prvih pet mjeseci 2023. Terme Tuhelj prihodovale su 5.056.703 eura, što je povećanje od 27,4% u odnosu na 3.970.337 eura u istom razdoblju 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23