Istraživanje Algebra MBA Poslovne škole: MBA programi pomažu u promjeni karijere, napredovanju i rastu plaća

 /Algebra

Anketa koju je u ožujku provela Algebra MBA Poslovna škola na svojim alumnima pokazala je da je preko 75 % polaznika nakon završetka programa doživjelo pozitivnu promjenu u karijeri u smislu napredovanja unutar kompanije u kojoj su zaposleni ili na novom radnom mjestu. Ispitanici, odnosno bivši polaznici, zaposleni su na rukovodećim funkcijama u kompanijama koje dolaze iz raznih sektora gospodarstva poput IT-a, farmaceutike, agrikulture, telekomunikacija, financija, građevine i drugih. Više od 55 % ispitanika kao glavni razlog napredovanja vide poboljšanje u poslovnim znanjima koja su stekli tijekom pohađanja MBA programa, dok je na drugom mjestu povećanje samopouzdanja nakon pohađanja programa (40,4 %).

Mnogim uspješnim menadžerima MBA diploma bila je prvi korak na putu do značajnijeg uspjeha, ali takvo ulaganje u vlastito znanje i vještine često nije jednostavna odluka s obzirom na žrtvu koju je potrebno podnijeti u vidu odricanja od slobodnog vremena i posvećenosti edukaciji uz redovni užurbani poslovni ritam. S time se slaže i Suzanne Van Hove, predavačica na e-leadership MBA studiju Algebrine Poslovne škole i Kelley School of Business te CEO, SED-IT: “Izazov je raditi ne samo svoj svakodnevni posao, već se i akademski angažirati kad ste profesionalac u poslovnom svijetu. To je intenzivno iskustvo, ali ono što se ne smije zaboraviti jest krajnji cilj — kako su se horizont i znanje tog menadžera proširili? Za što su sada sposobni? Koje se novo znanje sada može primijeniti na njihovu organizaciju kako bi se povećala održivost te organizacije? U današnjim poslovnim okruženjima koja se brzo mijenjaju, ključno je da se lideri nastave educirati i pripremati se za ove promjene.“

Svakako je zanimljiv i podatak o rastu plaća, naime, čak 82.6 % ispitanika tvrdi da im se plaća povećala nakon završetka MBA programa Algebrine Poslovne škole: „Naši programi usmjereni su na praktična znanja koja prenose predavači s bogatim iskustvom iz poslovne zajednice. Radi se u malim grupama što omogućava brzu i kvalitetnu interakciju, a predavači s Kelley School of Business daju nam dodatnu snagu kroz akumulirana znanja koja donose iz poznatih multinacionalnih korporacija u kojima su brusili svoje vještine. Istraživanje koje je proveo LinkedIN (DevSkiller Report) o najtraženijim vještinama za 2023. i 2024. pokazalo je da su vještine vođenja (leadership) i komunikacije na samom vrhu. To se može objasniti tektonskim makroekonomskim promjenama koje su se događale u posljednjih par godina, a sve je dodatno pogurao i brzi razvoj AI-a pri čemu su vještine kvalitetnih voditelja postale ključna okosnica uspjeha i stabilnosti kompanija“ – ističe Zoran Đorđević, direktor Algebra MBA Poslovne škole.

Algebra MBA Poslovna škola slavi veliki jubilej - 20 godina oblikovanja karijera i transformacije života svojih studenata. S tim povodom, škola donosi posebnu priliku za one koji žele zaroniti u svijet poslovnog liderstva - 20 stipendija za 20 godina MBA programa.

Ovogodišnje izdanje MBA natjecanja nudi 20 prestižnih stipendija, koje se sastoje od 5 stipendija u iznosu od 10.000 eura te 15 stipendija od 6.000 eura. Stipendijsko natjecanje prilika je ne samo za ulaganje u obrazovanje, već i investicija u osobni razvoj i karijeru. Finale stipendijskog natjecanja bit će održano 11. svibnja 2024. godine, a broj finalista nije ograničen. Odabrani stipendisti postat će dio nove generacije MBA studenata koja započinje program u siječnju 2025. godine.

Više informacija o prijavama možete pronaći na službenoj stranici Algebra MBA Poslovne škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 15:25