BOOTCAMP

Ugledni MIT u Zagreb dovodi 60 najboljih studenata iz cijelog svijeta i pripadnike poslovne elite

MIT je odlučio ove godine svoj Bootcamp organizirati u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Algebra

U organizaciji Sveučilišta Algebra održana je konferenciju za medije na temu predstavljanja MIT Bootcampa

Američki Massachusetts Institute of Technology (MIT), jedno od najuglednijih istraživačkih sveučilišta na svijetu, ove će godine svoj Bootcamp, odnosno niz radionica iz čitavog niza područja, organizirati u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Algebra.

Događaj će biti održan na Algebrinom novom zagrebačkom kampusu od 8. do 14. lipnja, a MIT Bootcamp bit će vrlo intenzivan edukacijski programu koji će uključivati radionice u trajanju i po 12 sati te brojna predavanja i seminare. Na Algebri će se okupiti 60 polaznika iz cijelog svijeta koji su prošli rigoroznu selekciju MIT-a kako bi mogli sudjelovati na ovom programu.

Osim toga, u sklopu MIT Bootcampa i u organizaciji Algebra MBA Poslovne škole bit će organizirana i konferencija s MIT-jevim stručnjacima i predavačima pod nazivom Innovation Leadership Day. Sudionici konferencije bit će i uspješni poduzetnici te hrvatski stručnjaci u području inovacija.

"Cilj konferencije je potaknuti kulturu inovacija unutar organizacija, a sve zainteresirane osnažiti vrijednim uvidom u učinkovite strategije i alate za uspješno vođenje inicijative promjena unutar kompanija. Vodeći stručnjaci u ovom području podijelit će najbolje prakse i inspirativne primjere vođenja kompanija u modernom dobu", istaknuo je Zoran Đorđević, direktor Algebra MBA Poslovne škole.

Ta konferencija ujedno je i jedini dio Bootcampa koji je otvoren za javnost. Bit će održana 12. lipnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu od 9:30 sati. U okviru konferencije bit će održana i panel rasprava "Strategija vodstva za poticanje inovacija", na kojoj će sudjelovati Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske Pošte, Mislav Galler, član Uprave Telemacha, Branimir Petrušić, glavni tehnološki direktor Aircasha i Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. Panel će moderirati Katarina Šiber Makar, Predavačica na Algebra e-Leadership MBA studiju i viša potpredsjednica za razvoj poslovanja u Constellation Software Inc.

Na konferenciji će prvi puta u Hrvatskoj govoriti predavači s MIT-a kao što su Paul Cheek, čije će predavanje biti posvećeno budućnosti inovacija za rukovoditelje i poduzetnike. Cheek je izvršni direktor MIT Martin Trust Centra za poduzetništvo i viši predavač na MIT Sloan School of Management, suosnivač tvrtke Oceanworks, kao i autor knjige "Disciplined Entrepreneurship: Startup Tactics".

Uzvanici će moći poslušati i govore Erdina Beshimova, suosnivača MIT Bootcampsa, predavača na platformi MIT Open Learning te suosnivača tvrtke ClassHour, kao i Hanne Adeyeme, direktorice MIT Bootcampsa.

"Doista smo počašćeni biti dio ovako velikog događanja. MIT je sinonim za vrhunsku edukaciju, a kako je cijeli Bootcamp usmjeren na poduzetnike, veseli nas što će tu edukaciju pohađati i naših šest Upliftera iz dosadašnje tri sezone. U Mastercardu smo snažno posvećeni tome da je znanje najbolji način kako unaprijediti društvo i gospodarstvo. Upravo zato i radimo projekt Uplift kojemu je glavni cilj edukacija mikro, malih i srednjih poduzetnika da postanu što otporniji na sve tržišne promjene. U suradnji s Algebrom smo postigli značajan pomak u edukaciji poduzetnika i to nastavljamo činiti i dalje", poručila je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 10:46