Doživite nogomet kao na stadionu uz novu liniju LG OLED televizora

 LG OLED

LG-evi OLED televizori iz 2024. poboljšavaju korisničko iskustvo s naprednim AI procesorom koji pruža još jaču izvedbu te izvanredne audio-vizualne performanse

Već se početkom godine uoči CES-a, najvećeg sajma potrošačke elektronike, dalo naslutiti da će 2024. biti značajna po pitanju LG-eve nove linije premium OLED televizora, a ujedno i QNED, NANO i UHD modela. Govoreći o tehnologiji, upravo je LG pionir u proizvodnji OLED panela, a više od 11 godina stručnosti priskrbilo mu je i titulu neospornog lidera na tržištu premium televizora. Uz zadržavanje standardno izdašnog raspona dijagonale od 42 do 97 inča, kako se i očekivalo, nova linija OLED televizora uključuje B4, C4, G4 i M4 modele koji donose poboljšane performanse slike i zvuka, pregršt AI funkcionalnosti i naprednih mogućnosti, što nimalo ne čudi obzirom na prevladavajući trend naglašavanja značajki umjetne inteligencije u gotovo svim industrijama. Bez ikakvog pozadinskog osvjetljenja, OLED tehnologija emitira vlastitu svjetlost, pružajući bogate i živahne boje i savršenu, duboku crnu, podižući dizajn na najvišu ljestvicu.

Jedanaest godina nakon što je predstavio prvi OLED TV, LG je i dalje predvodnik na tržištu premium televizora, a to je potvrđeno brojnim priznanjima i nagradama, ali i zadovoljstvom potrošača koji su ostali vjerni brendu i tehnologiji, kako zbog vizualnog doživljaja, tako i zbog naprednih funkcija. Ovogodišnji LG OLED modeli također nastavljaju tradiciju svojih prethodnika i donose naprednije korisničko iskustvo i više pogodnosti za uživanje koje će i nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu zasigurno učiniti nezaboravnim“, izjavila je Marijana Vilić Ivanković, voditeljica marketinga u LG Hrvatska.

image
LG OLED

Još jači procesori za naprednije AI značajke

Kao i kod prošlogodišnjeg modela, dizajn je jednostavan i elegantan, međutim minimalizam prevladava samo na površini jer se ispod hardvera skrivaju prave male zvijeri koje, između ostalog, novu liniju čine ekskluzivnom opcijom. Drugim riječima, LG je u središte najava za ovogodišnje OLED televizore postavio razvojne inicijative u području obrade slike temeljene na umjetnoj inteligenciji, koje su rezultirale osjetnim poboljšanjima u odnosu na modele iz prethodne serije. Liniju čipsetova za obradu podataka predvodi Alpha 11 AI procesor koji služi kao glavni pogon novih G i M modela i donosi poboljšanje grafičkih performansi od 70 posto te 30 posto jaču brzinu obrade, što je poslužilo i kao dobra baza za nadogradnju drugih LG-evih tehnologija poput AI Picture Pro te AI Sound Pro. Na primjer, AI Picture Pro sada može koristiti duboko učenje za poboljšanje kvalitete slike bez obzira na njezin izvor, dok su ranije mogućnosti bile svedene na određena emitiranja i streaming usluge. Uz to, Dynamic Tone Mapping Pro značajka ima mogućnost segmentiranja slike kako bi prilagodio svjetlinu i kontrast putem analize promjena u osvjetljenju, što rezultira trodimenzionalnim slikama. Jednostavnije rečeno, G4 i M4 modeli obećavaju oštriju sliku s procesima temeljenim na umjetnoj inteligenciji koji poboljšavaju sve, od boje do jasnoće.

image
LG OLED

Zahvaljujući vodećoj OLED tehnologiji i impresivnoj QNED liniji, LG osim vrhunske kvalitete slike nudi i beskompromisno iskustvo jer svojim znanjem i inovacijama nastoji poboljšati svakodnevicu svojih korisnika. Proteklih godina, LG je neumorno radio na ostvarivanju golemog potencijala OLED tehnologije kako bi svojim kupcima isporučio još veću vrijednost u pogledu dizajna, kvalitete i dugovječnosti“, izjavio je Ivan Godinić, voditelj ključnih kupaca smeđe tehnike u LG Hrvatska

Iako su prethodnih godina televizori B i C serije dijelili isti procesor, to nije slučaj i ove godine. Dok C4 serija nadograđena s Alpha 9 procesorom, ulazni B4 model koristi Alpha 8 AI procesor koji mu neovisno o tome omogućuje blagodati naprednih značajki jer je LG istaknuo značajna poboljšanja u obradi slike i zvuka. S druge strane, Alpha 9 AI procesor 4K Gen7 i podrška za razne glavne tehnologije slike poput HDR10, HLG i Dolby Vision dodatno pojačavaju doživljaj gledanja s C4 televizorom. S poboljšanim specifikacijama i mnogo nadogradnji, C4 bi lako mogao postati jedan od traženijih televizora ove sezone.

Sve veličine ekrana u ponudi mogu se pohvaliti i pojačanom brzinom osvježavanja slike, koje je podignuta sa 120 Hz na 144 Hz. Televizori M4 i G4 serije (s izuzetkom 97-inčnog modela) ujedno su postali prvi potrošački televizori koji nude kompatibilnost s Nvidia G-Sync i brzinu osvježavanja od 144 Hz. Tragom toga, brzo vrijeme odziva od svega 0.3 ms i visoka brzina osvježavanja, savršen kontrast, živopisne boje i široki kut gledanja te napredna obrada pokreta zasigurno će ići niz ruku i najvatrenijim ljubiteljima nogometa.

Modeli prilagođeni gamerima

Od HDR standarda, LG G4 podržava HDR 10, HLG i Dolby Vision. Velika pažnja posvećena je gamingu, pa osim dostupnosti GeForce Now servisa na pametnom sučelju, G4 podržava AMD FreeSync i Nvidia G-Sync uz stopu osvježavanja od 144 Hz. Za igrače konzola podržani su ALLM i VRR, omogućujući 120 Hz u 4K rezoluciji s HDR načinom. Što se tiče sučelja, LG je i ove godine ponudio četiri HDMI 2.1 priključka s dovoljno propusnosti za visoke stope osvježavanja. Osim toga, tu su tri USB priključka i digitalni optički audio izlaz. Od bežičnih mogućnosti, G4 dolazi s Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.1 verzijom. Također, podržava Apple AirPlay 2, a s novom generacijom dolazi i nova verzija webOS 24 pametnog sučelja. Ovi napredni televizori također dolaze i s Game Optimizerom koji igračima omogućuje jednostavnu promjenu prikazanih postavki u ovisnosti prema različitim žanrovima i pomaže u otklanjanju poteškoća vezanih uz kidanje i trzanje slike. Ne smijemo zaboraviti niti ClearMR certifikat koji ovim modelima opravdava status čistokrvnog gaming alata.

Ulazni model B4 dostupan je u veličinama od 48, 55, 65 i 75 inča. Sljedeći model u liniji, C4, dolazi u veličinama od 42, 48, 55, 65, 77 i 83 inča. Zatim dolazi G4, koji se kreće u rasponu od 55 i 65, preko 77 do 83 i 97 inča, dok je M4 dostupan u veličinama od 65, 77, 83 i 97 inča.

LG OLED televizori trenutno se prodaju u više od 130 zemalja, što ih čini najrasprostranjenijim OLED televizorima na svijetu. U Hrvatskoj čine trećinu prodanih LG-evih televizora. Na modele kupljene do 30. lipnja moguće je ostvariti 5 godina jamstva, a kompletnu ponudu možete pronaći ovdje.

LG QNED 2024. lineup

Nova linija LG QNED televizora za 2024. godinu također donosi brojna unaprjeđenja u usporedbi s prethodnim modelima. Zahvaljujući Alpha 8 AI procesoru, performanse umjetne inteligencije povećane su za 1,3 puta, grafičke performanse za 2,3 puta, a brzina obrade za 1,6 puta. AI Picture Pro i Dynamic Tone Mapping Pro osiguravaju vrhunsku kvalitetu slike temeljenu na dubinskom učenju i preciznoj HDR optimizaciji.

image
LG OLED

Ova linija nudi različite veličine ekrana, uključujući ultra veliki 98-inčni ekran, koji se uspješno prilagođavaju različitim potrebama i preferencijama korisnika. S poboljšanom reprodukcijom boja, personalizacijom i pristupačnošću, LG QNED televizori, poput OLED-a, postavljaju novi standard u kućnom iskustvu zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 16:57