Svjež zrak i zdravlje u vašem domu: LG DUALCOOL i ARTCOOL klima-uređaji kao najbolji izbor

 LG DUALCOOL i ARTCOOL

LG je već dugo poznat po svojim inovativnim klima uređajima, a DUALCOOL i ARTCOOL trenutno su jedni od najpopularnijih modela na tržištu

Iako je sezona hlađenja lagano zakucala na vrata, još nije kasno da pronađete svog idealnog saveznika za borbu protiv nesnosnih ljetnih vrućina. Najnoviji LG-evi klima-uređaji s ugrađenim Dual Inverter kompresorom štede energiju te su opremljeni nizom pametnih značajki i naprednih tehnoloških rješenja za zdravije i ugodnije okruženje. Nude odlične performanse i praktičnost, dok se svojim stilskim dizajnom uklapaju u svaki stambeni prostor, bez obzira govorimo li o ARTCOOL ili DUALCOOL liniji.

Zdravlje je najvažnije

U unutarnjim prostorima često se nalaze brojne štetne mikroskopske čestice, poput klica, bakterija, virusa i prašine, koje mogu negativno utjecati na zdravlje ukućana, pogotovo onih koji su skloni sezonskim alergijama i kroničnim respiratornim problemima. Zahvaljujući sofisticiranom sustavu filtriranja i naprednim tehnološkim značajkama, ARTCOOL i DUALCOOL klima-uređaji smanjuju neugodne mirise, dezodoriraju zrak te, prema istraživanju renomiranog TÜV Rheinland instituta provedenog u skladu s ISO 20743:2007 normom, steriliziraju do 99,9 posto bakterija prisutnih u zraku, uključujući E. coli.

image
LG DUALCOOL i ARTCOOL

ARTCOOL i DUALCOOL klima-uređaji razvijeni su kako bi pružili maksimalnu udobnost u domu, ali i sigurnost za cijelu obitelj, a uz to donose osjetne uštede i visoku razinu pouzdanosti. U današnjem vremenu kad su čist zrak i zdravo okruženje postali od ključne važnosti te uzimajući u obzir potrebe suvremenih korisnika da i kroz tehnološke značajke izraze svoj stil, ovi se uređaji ističu svojim sposobnostima da poboljšaju kvalitetu zraka, olakšaju upravljanje i uklope se u bilo koji interijer. Drugim riječima, ovi klima uređaji privlače pažnju onih s istančanim ukusom, kao i onih koji cijene izvrsne performanse i energetsku učinkovitost zbog toga što ih njihov moderan dizajn u kombinaciji s inovativnim tehnologijama čini idealnim izborom za sve koji žele više od običnog klima-uređaja“, izjavila je Marijana Vilić Ivanković, voditeljica marketinga u LG Hrvatska“.

Osim filtera s dvostrukom zaštitom certificiranim od strane BAF-a, koji skuplja sve čestice veće od 10 mikrometara, ARTCOOL i DUALCOOL klima-uređaji, uz UVnanoTM LED tehnologiju, koriste i Plasmaster ionizator koji oslobađa više od 3 milijuna iona koji se vežu za štetne čestice i tako steriliziraju zrak, ali i okolne površine. Kako bi ARTCOOL i DUALCOOL klima uređaji pružili ugodnije i zdravije okruženje za korisnike, funkcija automatskog čišćenja ujedno sprječava i razvoj bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline.

image
LG DUALCOOL i ARTCOOL

Energetska učinkovitost i ušteda energije

Uzimajući u obzir visoke cijene energenata, sve veći broj kupaca stavlja fokus na učinkovitost prilikom odabira i kupovine novih HVAC rješenja. Kao dodatni način uštede energije i smanjenja troškova, Human Detecting Sensor automatski se konvertira na Energy-save mod kada nema nikoga u prostoriji. Uz to, kada detektira nagli porast ili pad temperature u prostoriji, Window Open Detecting značajka također omogućava uređajima da se prebace na ekonomični mod i tako spriječe bespotrebno rasipanje energije. Primjerice, dobivši A+++ ocjenu, što je najviša ocjena koju europski energetski proizvod (ErP) može dobiti, novi DUALCOOL učinkovit je tijekom cijele godine, a to potvrđuje i njegov sezonski koeficijent učinkovitosti hlađenja (SEER) od 9,5 kao i sezonski koeficijent performansi grijanja (SCOP) od 5,1.

image
LG DUALCOOL i ARTCOOL

Inverter tehnologija

Kompresori na tipičnim klima uređajima se isključuju i uključuju kako bi prilagodili temperaturu i tako troše veliku količinu energije. DUAL Inverter CompressorTM konstantno prilagođava brzinu kompresora kako bi održao željenu razinu temperature. Ova minimalna fluktuacija štedi energiju i osigurava veću udobnost hlađenja. ARTCOOL i DUALCOOL klime zasigurno će impresionirati korisnike i s izrazito niskom razinom buke, zahvaljujući tvrtkinom in-house kompresoru karakterističnom po niskoj razini vibracija te tehnologijama zakrivljene elise ventilatora i BLDC motoru koji uklanja nepotrebnu buku i omogućava gladak i neometan rad.

Naši sustavi za grijanje i hlađenje opremljeni su najnovijim tehnologijama, zbog čega su jedni od najtraženijih na tržištu. LG Dual Inverter Compressor™ nudi niz prednosti u odnosu na standardne kompresore što rezultira uređajem koji hladi brže, traje dulje i radi tiše. Osim toga, LG-eve napredne tehnologije koje rashlađuju ili griju te čiste zrak, pametna Wi-Fi povezivost te moderan dizajn novih klima-uređaja zadovoljavaju sve potrebe suvremenih korisnika. Uz standardno 10-godišnje jamstvo na kompresor i produljeno jamstvo na sam uređaj, korisnici će zasigurno uživati u blagodatima LG klima-uređaja dulje vrijeme“, pojašnjava Vedran Piljić, specijalist za proizvode i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

image
LG DUALCOOL i ARTCOOL

Uređaji upravljivi s daljine

LG ARTCOOL i DUALCOOL klima-uređaji kompatibilni su s Google Assistant i Google Home sustavima, a zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu njima se jednostavno može upravljati putem LG-eve univerzalne ThinQ aplikacije prilagođene za iOS i Android uređaje. Članovi kućanstva pritom mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti vlastiti odabir temperaturnih uvjeta, ili, primjerice brzine ventilatora. Na primjer, tipkom za funkciju LG Aktivne energetske regulacije, korisnici lako mogu prilagoditi potrošnju električne energije za 80, 60 ili 40 posto. Aplikacija uključuje i funkciju Smart Diagnosis kojom se izravno putem pametnog telefona može provjeriti trenutne postavke, instalacija ili eventualne odstupanja u radu uređaja.

Zadovoljstvo korisnika uz produljeno jamstvo

Neovisno o kojoj kategoriji proizvoda bila riječ, LG svoju poziciju gradi na kvaliteti svojih uređaja i zadovoljstvu korisnika. Zbog toga korisnicima klima-uređaja kupljenih u periodu od 24. siječnja do 31. prosinca 2024. godine daruje promotivnih 5 godina jamstva, što podrazumijeva besplatan popravak i zamjenu dijelova sukladno uvjetima navedenim u jamstvenom listu. Tehničke specifikacije i detalji pojedinih klima-uređaja dostupni su u katalogu. Uvjeren u trajnost i pouzdanost svojih proizvoda, pored produljenog jamstva na klima-uređaje, LG trenutno nudi i 5 godina jamstva na dizalice topline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 12:40