ROK DO 27. SRPNJA

Otvorene prijave: Kreće izbor za najbolji županijski projekt Europske unije 2023.

Krenuo je novi veliki Izbor za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija

Ocjenjivački žiri prikupit će putem online platforme (obrasca) nominacije te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u finale izbora od 2. do 21. kolovoza 2023.

 CROPIX

Županije i njihove razvojne agencije mogu prijaviti projekte koji su provedeni ili završeni u protekle dvije godine, a rok prijava je do 27. srpnja

Otvorene prijave

Krenuo je novi, četvrti po redu veliki Izbor za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Izbor smo pokrenuli kako bismo prezentacijom uspješnih projekata EU i isticanjem njihova doprinosa i važnosti u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika i hrvatskih građana u cjelini, potaknuli još bolje i efikasnije korištenje fondova Europske unije.

Izbor se provodi u razdoblju od četiri mjeseca tijekom 2023. godine, a bit će obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2021. ili 2022. godini., zaključno sa 31. siječnja 2023. godine.

Bez kotizacije

Prvi krug izbora bit će od 27. lipnja do 27. srpnja 2023. i uključuje nominacije koje se provode putem otvorenog poziva svim županijama i županijskim razvojnim agencijama na području Republike Hrvatske. Svaka županija, odnosno županijska razvojna agencija, može nominirati više projekata koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provelo trgovačko društvo i/ili institucija sa sjedištem na području županije na kojima je županija partner. Projekti se prijavljuju bez kotizacije.

Ocjenjivački žiri prikupit će putem online platforme (obrasca) nominacije te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u finale izbora.

Finale izbora provodi se od 2. do 21. kolovoza 2023., a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri koji konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata s najuspješnijim projektima u pet različitih kategorija. To su doprinos znanosti i inovacijama, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji, doprinos poduzetništvu i izbor projekta po glasanju građana.

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje projekte EU bit će organizirana početkom listopada 2023. godine na tradicionalnim Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Prijave se dostavljaju putem WEB OBRASCA. Uz informacije navedene u obrascu za prijavu, kandidati mogu učitati ili poslati poveznice na najviše pet dokumenata kako bi istaknuli i prikazali prednosti prijave.

Sve upite potrebno je uputiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Vremenski rok za podnošenje prijava je do 27. srpnja 2023. Prijave će se zatim provjeravati, a podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije 31. srpnja 2023. o tome je li njihova prijava prihvaćena na natjecanje.

Doprinos inovacijama

Podsjetimo, prošle godine u izboru je sudjelovalo 37 projekata, a titulu najboljega osvojili su projekti iz Zadarske, Istarske, Virovitičko-podravske, Grada Zagreba i Primorsko-goranske županije. U kategoriji doprinosa poduzetništvu najboljim je tako, prema izboru žirija, proglašen projekt SOS - Surađuj i ostvari sebe Zadarske županije.

U kategoriji doprinosa znanosti i inovacijama pobjedu je odnio projekt Coastenergy Istarske županije, projekt Centar za posjetitelje - Dvorac Janković Virovitičko-podravske županije bio je najbolji u kategoriji doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici, a projekt CrossCare Grada Zagreba u kategoriji doprinosa prekograničnoj suradnji. Najviše glasova i titulu najboljeg projekta po izboru javnosti osvojio je, pak, projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije.

Svi zainteresirani mogu se na natječaj prijaviti OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:29