Open air festival

11 dana, osam vrhunskih koncerata: Vraća se omiljeno događanje u Zagrebu!

Program Zagreb Classica počinje 21. lipnja, na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, a traje do 1. srpnja

Zagreb Classic

 Ivan Klindić/Ustupljena fotografija

Sve je spremno za još jedno izdanje već tradicionalnog open air festivala klasične glazbe Zagreb Classic kojim započinje zanimljivo i intenzivno zagrebačko ljeto. Program počinje 21. lipnja, simbolično na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, i traje sve do 1. srpnja, kada će se slavljenički, prigodnim programom Zagrebačke filharmonije, obilježiti deseta obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Slavljenički je i koncert Zagrebačkih solista u povodu 70. godišnjice osnutka Ansambla.

Riječ je o festivalu koji se održava već sedmu godinu, a na njemu nastupaju eminentni domaći i strani izvođači s pažljivo biranim repertoarom koji oduševljava sve ljubitelje vrhunskih glazbeno-scenskih izvedbi.

Program Zagreb Classica ove godine je još bogatiji, pa će posjetitelji tako tijekom 11 dana moći uživati u 8 vrhunskih koncerata.

image

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Sandra Šimunović/Pixsell/Ustupljena fotografija

- Svega par dana dijeli nas od početka Zagreb Classica koji nam otvara koncert „San ljetne noći u organizaciji HRT-a, a u sklopu ukupno 8 odabranih koncerata, nastupit će i Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi. Uz izvođače iz Hrvatske, publici će se predstaviti i glazbenici iz Italije pa nam, tako, 29. lipnja, u Zagreb dolaze Cameristi della Scala iz slavne milanske operne kuće Teatro alla Scala. Vrhunsku klasičnu glazbu rijetko možemo doživjeti van koncertnih dvorana, a Zagreb Classic tu priliku daje svim građanima, kao i posjetiteljima.

Posebno nas veseli što je kao glavni motiv ovogodišnjeg Festivala odabran zagrebački golub kao simbol grada, glazbe, slobode i otvorenog prostora, a kojeg je osmislio nagrađivani dizajnerski studio Kuna zlatica.

U svakom slučaju, jedinstvena pozornica pod zvjezdanim nebom Tomislavovog trga, dokazala se već kao posebna inspiracija ne samo publici, već i glazbenicima za neponovljive izvedbe, stoga bih pozvala sve da posjete Zagreb Classic i prepuste se univerzalnoj ljepoti glazbe – otkrila je direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Sve informacije o Festivalu možete pronaći na infozagreb.hr.

image
Ustupljena fotografija

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:00