AVET U KRČMI

VIDEO: DUHOVI OPSJEDAJU UKLETI PUB Nadzorna kamera snimila jezivu utvaru: 'Inače sam skeptičan, ali ovo...'

 YouTube

MANCHESTER - Zaposlenici 763 godine starog puba u Boltonu pored Manchestera uvjereni su da je jedna od nadzornih kamera na njihovom radnom mjestu snimila duha kako razbija jednu čašu.

U javnost su dali i snimku, na kojoj se uistinu vidi nekakva utvara koja pomalo podsjeća na Dartha Vadera.

Teoriju o aveti u pubu prvi je razvio poslovođa Tony Dooley. U petak se, priča on, spuštao stubištem kada je uočio razbijenu čašu na podu. 'Mora da je netko provalio', pomislio je isprva te je odmah krenuo pregledati snimku nadzorne kamere.

Kad ono - imao je što vidjeti. Na zelenkastom se prizoru na trenutak ukazuje sumnjivi lik. Nije Gospa, ali mogao bi biti duh. Kako se naglo ukazao, tako je naglo i iščeznuo iz kadra. A da bi sve dobilo dodatni prizvuk onostranog, kamera je nakon što je navodni duh ispario, naglo prestala raditi. Točno u 6.18 sati ujutro.

'Malo me zabrinulo sve. Skeptičan sam kada su duhovi u pitanju, ali kada vidite ovakve stvari, počinjete sve više vjerovati u njih', kaže Dooley.

Njegova krčma posluje još od 1253. godine i četvrti je najstariji pub u Britaniji.

Već otprije kruži priča da ga je zaposjeo duh Jamesa Stanleyja, sedmog grofa od Derbyja, čija je obitelj nekada bila vlasnik lokala. On je navodno posljednje sate svog života, prije no što su mu 1651. godine usred građanskog rata odrubili glavu, proveo za šankom u lokalu, u kojem se i danas može sjediti na stolcu na kojem je i on ispijao svoju posljednju čašicu.

Godine 1644. u Boltonu je, baš pred pubom, počinjen veliki masakr, pa prema nekima postoji mogućnost da se na snimci pojavila duša neke od brojnih žrtava. Čak je nekoliko eksperata za paranormalno zaključilo da je pub zaposjelo ravno 25 duhova, uključujući i duh žene koja se u podrumu krčme objesila prije nekoliko stoljeća, duh 8-godišnje djevojčice te duh psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:11