SRETAN KRAJ

Na cesti su pronašli dvoje male djece i učinili najljepšu stvar na svijetu

 Gofundme
'Dječacu su bili tako prljavi da smo ih morali okupati dva-tri puta.'

Pastor Ronnie Stewart i njegova supruga Krystal iz mjesta Holiday na Floridi prije nekoliko su godina osnovali crkvu 'Sklonište' kako bi pomagali siromašnima i osigurali im topli obrok i odjeću. No tad nisu ni slutili kamo će ih to odvesti, pišu američki mediji.

Jedne večeri prošlog studenog, njihov je prijatelj i partner Mark Purcell otkrio nešto neobično vozeći se kroz okrug Pasco:

'Uz cestu sam vidio nekoliko vreća i na njima dvoje djece: jedno skroz malo i drugo malo veće. Malo dalje je bili su njihovi majka i otac, očito beskućnici, a u vrećama je bilo sve što su posjedovali.'

Purcell je odlučio obitelj dovesti u crkvu kako bi im pomogao.

'Došli su nekoliko puta po topli obrok', rekla je Krystal. 'No sve se promijenilo jedne naročito hladne noći kad smo ih primijetili ispred vrata crkve.'

Stewartovi su ih pitali mogu li povesti dječake svojoj kući i smjestiti ih u udobni krevet, na što su se roditelji složili.

'Okupali smo ih dva-tri pita jer su bili jako prljavi, nahranili ih i smjestili u krevet', rekao je Ronnie.

Idući su ih dan vratili roditeljima, te je obitelj nastavila dolaziti po pomoć. No nije bilo nikakvog izgleda da će se problemi u toj obitelji riješiti. Radilo se o ovisnicima koji nisu imali posao, niti nade da će ga naći.

Gofundme

Jednoga dana socijalna ih je služba obavijestila da će im oduzeti djecu jer ovako više ne mogu nastaviti živjeti. Ponovno su došli do crkve i pitali Stewartove bi li uzeli dječake na neko vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci, pokrenut je i postupak za posvojenjem kako bi Stewartovi, uz odobrenje bioloških, postali stvarni roditelji dječaka.

Gofundme

Stewartovi su već otprije imali troje djece te se sad njihova obitelj povećala za dva nova mala člana. Krystal kaže kako se ovo dogodilo baš u pravo vrijeme.

'Zbog bolesti i operacije kojoj sam se podvrgla više ne mogu imati vlastite djecu, pa je dolazak ova dva dječaka u naš dom najljepši poklon koji mogu zamisliti!', kaže Krystal.

Stewartovi pu pokrenuli i Gofundme kampanju kako bi sakupili novac za troškove posvojenja i zamolili sve koji mogu da im u tome pomognu.

Gofundme

Foto: Gofundme.com

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:02