ORIGINALAN KONCEPT

Kreativna mama Ana Međimorec: ‘Napravila sam slikovnicu koja djecu odvaja od mobitela‘

Ana Međimorec, The Miu Book
 Privatna arhiva
Ana, koja je inače diplomirani fizioterapeut, svoje je iskustvo roditeljstva pretvorila u uspješnu poduzetničku priču

Roditeljima su dobro poznate muke po pakiranju na kraća ili duža putovanja, a posebno kad treba u prepune kofere spakirati i igračke. Kreativna Ana Međimorec (39), majka četvero djece, smislila je edukativnu knjižicu TheMiuBook koja klincima može biti odlična zabava. Istovremeno, ona je super način da djecu udaljite od mobilnih i televizijskih ekrana kod kuće ili za vrijeme boravka u restoranu, kafiću, javnom prijevozu ili autu.

image
Privatna arhiva

Ana, koja je inače diplomirani fizioterapeut, svoje je iskustvo roditeljstva pretvorila u uspješnu poduzetničku priču.

"Zamislite situaciju u kojoj se moja šesteročlana obitelj koju čine tri sina, kćer i muž sprema na more. Potpuni kaos, gomila stvari i nepotrebnih igračaka. Baš tada mi je sinula ideja o knjizi koja će imati prazne stranice, a kreatori sadržaja će biti djeca i njihovi roditelji. Uvjet mi je bila funkcionalnost, željela sam da format knjige stane u prosječnu torbu ili dječji ruksak tako da TheMiuBook uvijek može biti djeci na raspolaganju", ispričala nam je.

image
Privatna arhiva

Nadopunjavanje priča

TheMiuBook je edukativno-kreativna knjiga za djecu svih uzrasta, sastoji se od 3 zelene i 3 bijele preklopne magnetizirane stranice. Po njima se crta, piše i briše kredama i flomasterom, a tu je i mnoštvo zanimljivih magneta različitih oblika, od slova i brojki do životinja, voća, povrća, boja pa sve do svemira, planeta i zvijezda. Djeca starijeg uzrasta mogu se sama zabavljati slažući magnete, povezujući pojmove, crtajući, pišući i zbrajajući na pločama, dok će manja djeca zajedno s roditeljima uživati u igrama pogađanja, slaganja nizova, nadopunjavanja zanimljivih priča i još mnogo čega.

image
Privatna arhiva

Anina djeca Matej (12), Marko (11), Ivan (4) i Tena (1) prva su "testirala" njezin rad.

"Prvi su je isprobali i oduševili se. Kada sam prvi put pakirala knjige za prodaju, klinci su počeli vikati, ali to je naša knjiga, mama, ne možeš to nekome dati. Naravno djeci je tada bilo neshvatljivo da ima puno istih knjiga kojima će se igrati i druga djeca te da ne moraju dati svoje", smije se Ana, koja je noćni tip pa najčešće radi kad svi njezini ukućani zaspu.
Inovativnost ove edukativne igračke u tome je što je njeno jedino ograničenje mašta. Djeca se mogu igrati s njom satima, a zahvaljujući različitim setovima magneta, priča koju će kreirati uvijek će biti nova. Velika prednost igračke TheMiuBook je i u tome što nije velika, ne zauzima previše prostora i može se ponijeti bilo gdje.

image
Privatna arhiva

Ova igračka raste s djetetom, prati njegove interese, razvija kreativnost i maštu, a dijete uči nove pojmove kroz zabavnu igru.

Oblici magneta

"Moja djeca se i dalje igraju s knjigom, ali svaki klinac knjigu prilagodi svojem uzrastu. Stariji dečki se igraju igre asocijacija (pogađanja), znaju se poigrati i s mlađim bratom Ivanom pa mu zadaju zadatke, a Tena je još jako mala pa za sada samo šara po knjizi", kaže Ana.

image
Privatna arhiva

TheMiuBook edukativna knjiga dolazi u više različitih pakiranja, ovisno o temi magneta koji se biraju prema uzrastu djeteta (3 – 10 godina). Paketi se mogu samostalno slagati ili se može odabrati jedan od unaprijed kreiranih paketa poput na primjer onog rođendanskog. Nakon kupovine osnovnog paketa, kasnije se setovi magneta različitih tema mogu kupiti odvojeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:11