SHOPPING PATROLA

Ako od pametnog zvučnika tražite apsolutno najbolji mogući zvuk, ovo je rješenje za vas

 Sonos
Naš Ilija Matanović pronašao je najbolje Hi-Fi pametne zvučnike, one s vrhunskim zvukom

Premda etabliran u zapadnom svijetu već dugi niz godina kao simbol za Hi-Fi pametne zvučnike - dakle, ne one koji se bacaju na dno ruksaka kada idete na roštilj na Jarun, nego prave zvučnike, one s vrhunskim zvukom - Sonos je tek nedavno na nešto veća vrata došao i u Hrvatsku. Mi smo isprobali ono najbolje što Sonos trenutačno nudi, a to je, barem do dolaska novih modela koji su upravo na putu, Sonos Five.

Kao i svi ostali Sonosovi proizvodi, Five je vrlo jednostavno dizajniran, nema tu nikakvih suvišnih linija, izbočina ili detalja. Samo ravne plohe s nožicama na mjestima gdje zvučnik dotiče površine, dok je s prednje strane fina mrežica koju prekida samo mali logotip tvrtke. Na gornjoj plohi su na dodir osjetljive površine za upravljanje uređajem.

Dolazi u čistoj bijeloj i čistoj crnoj boji i sve što dotaknete, daje do znanja da je vrhunski kvalitetno. Uređaj je vrlo prilagodljiv, može se postaviti horizontalno te vertikalno na bilo koju stranu ako ih imate dva (primijetili ste možda da se naziv tvrtke Sonos, osim što je palindrom, jednako čita i kada je "naopačke").

Instalacija je notorno jednostavna: utaknete u struju, skinete aplikaciju Sonos i ona vas vodi dalje i kroz nju će ići sva reprodukcija. Sa stražnje strane je još utor za LAN (ako vam je potrebna žičana instalacija), 3,5-milimetarski "line-in" utor za CD player ili gramofon. Zvuk je, riječju, fenomenalan. Five ima tri woofera i tri tweetera. Cijena mu je 579 eura, ali pravi ljubitelji znat će što su platili.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Domaće tržište ovih proizvoda je relativno robusno i živahno, iako je broj potencijalnih kupaca relativno ograničen. Pritom treba biti pažljiv jer gotovo da nema tvrtke koja se nije bacila na tržište pametnih zvučnika, poglavito otkako ih je moguće spariti s virtualnim osobnim asistentima poput Alexe i Google Assistanta.

APPLE

Homepod

Cijena: 2999 kn

Kvalitetom zvuka ne može se mjeriti sa Sonosom, ali za vlasnike iPhonea je najbolje rješenje.

1 WOOWER

6 TWEERERA

INTEGRAACIJA SA SIRI

iducan.hr

image
Apple
DENONE

Home 250

Cijena: 3750 kn

Multiroom zvučnik dizajniran je da pruži što bolju kvalitetu zvuka u relativno kompaktnom pakiranju.

WIFI, AIRPLAY 2 ILI BLUETOOTH

2WOOFERA

2 TWEETERA

sonusart.hr

image
Denon
BANG & OLUFSEN

BeoPlay M5

Cijena: 4789 kn

BeoPlay M5 daje True360 zvuk, ima gornji dio od aluminija i prekrivač od vune tvrtke Kvadrat.

1 WOOFER

1 MIDRANGE

3 TWEETERA

bang-olufsen.hr

image
Bang & Olufsen
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:27