PAMETNI ZVUČNIK

Sonos predstavio novi zvučnik s vodootpornim kućištem, bežičnim punjenjem i baterijom od 10 sati

Roam teži manje od pola kilograma i otporan je na vodu i prašinu
 Sonos.com
Sonos Roam omogućuje istovremenu povezanost s pametnim telefonom ili tabletom preko Wi-Fi mreže te putem Bluetootha

Jedna od najaktivnijih tvrtki na polju pametnih zvučnika, američki Sonos, ovih je dana predstavila novi model Roam, koji je ne samo među najjeftinijima u njihovom portfelju, nego nudi i neke karakteristike koje drugi modeli nemaju.

Sonos Roam, naime, pruža istovremenu povezanost s pametnim telefonom ili tabletom preko Wi-Fi mreže te putem Bluetootha. To pak omogućuje bešavno streamanje muzike gdje god se korisnik nalazi - dok je u kući Roam se povezuje na sustav putem Wi-Fija, a kada izađe van sustav se automatski prebacuje na Bluetooth vezu i nastavlja repordukciju s uparenog pametnog uređaja.

Zvučnik je pritom težak tek nešto manje od pola kilograma i kao i većina Sonosovih uređaja dizajniran je tako da bude što funkcionalniji - može se postaviti i vertikalno i horizontalno. Sam izgled je prilično atraktivan; riječ je o zaobljenom cilindričnom trokutu te dolazi u crnoj ili bijeloj boji. S gornje (ili lijeve strane kada je u horizontalnoj poziciji) nalazi se na dodir osjetljiva ploha za upravljanje funkcijama uređaja.

image
Dostupne su dvije boje - crna i bijela
Sonos.com
image
Uređajem se upravlja i preko na dodir osjetljive gornje plohe
Sonos.com

Naravno, ukoliko već posjedujete neki od Sonosovih zvučnika, Roam možete uvezati u grupu i funkcionira s brojnim streaming servisima. Osim putem (inače odlične) Sonosove aplikacije, zvučnikom se može upravljati i glasom putem nekog od virtualnih asistenata, kao što su Amazon Alexa, Google Assistant ili Siri.

Sonos Roam je dodatno otporan na vodu i prašinu po standardu IP67, baterija bi trebala potrajati do 10 sati neprestanog reproduciranja s jednim punjenjem, dok bi u stanju mirovanja trebala izdržati i do 10 dana. Posebno je zahvalno što se, osim preko USB-C kabela, može puniti bežično preko bilo kojeg standardnog punjača s Qi tehnologijom ili preko Sonosova magnetskog bežičnog punjača (koji se prodaje zasebno).

Uređaj će u Hrvatskoj biti dostupan od 20. travnja po cijeni od 1399 kuna, a prednarudžbe su već otvorene na adresi sonos.com.

image
Sonos Roam može se postaviti i vertikalno i horizontalno
Sonos.com
image
U stanju mirovanja baterija će potrajati i do 10 dana
Sonos.com
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:03