Radio teatar

Predstava ‘Soundtrack za film koji nije snimljen‘ premijerno u Puli, Zagrebu i Dubrovniku

Kralj Čačka i Nina Bajsić
Protagonisti ove predstave su dramaturginja i glazbenica Nina Bajsić i beogradski kantautor Nenad Marić, poznat kao Kralj Čačka

Radio predstava 'Soundtrack za film koji nije snimljen', glazbeno–poetski projekt Nenada Marića i Nine Bajsić, premijerno će se izvesti krajem svibnja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku. Kako je najavljeno, publiku će kroz to putovanje provesti dvoje protagonista koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.

Rad se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka).

"U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić", napominje se.
"Soundtrack za film koji nije snimljen" imat će pulsku premijeru 21. svibnja, zagrebačku u kinu Kinoteka 24. svibnja, a u Dubrovniku se očekuje 28. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:32