KONCERT U MOČVARI

Turski post-punk/darkwave dvojac stiže pred zagrebačku publiku i donosi mračniji zvuk 80-ih

She Past Away

 PROMO
Mračna estetika benda She Past Away je, kako kažu sami članovi, pod snažnim utjecajem erotskih horor filmova

Konačno je došao i taj tjedan: She Past Away vraćaju se u Zagreb nakon gotovo četiri godine! Nedvojbeni junaci svih ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Močvaru u subotu, 23. rujna. Na afteru u klubu Močvara pridružit će im se Ples mrtvaca, program koji pripremaju DJ-ice Loša Sjemenka i Rumene Kosti.

She Past Away turski je post punk & darkwave bend nastao 2006. u Bursi. Osnivači su mu Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP "Kasvetli" objavili su 2010. u suradnji s Dorukum Öztürkcanom, poznatom po nadimku Süpermatik. Svoj prvi album "Belirdi Gece" izdali su u atenskoj izdavačkoj kući Fabrika Records, s kojom se zagrebačka publika mogla upoznati kroz radove grupa kao što su Lebanon Hanover i Selofan.

Tri godine kasnije basist napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik pridružuje se na klavijaturama. Uslijedili su albumi "Narin Yalnızlık" (2015.) i "Disko Anksiyete" (2019.) te album s remixevima "X" (2020.). Zadnje službeno izdanje benda je single "Excess", koji su izdali sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije iza imena Perturbator.

image

She Past Away

PROMO

Svoj zvuk She Past Away "duguje" klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June,DAF, Siouxsie and the Banshees te Clan of Xymox, koji će uskoro također gostovati u Zagrebu (8. ožujka 2024. u Močvari).

Mračna estetika turskog benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim utjecajem erotskih horor filmova. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 22 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili online preko sustava CoreEvent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:58