TRAGIČNI DOGAĐAJI

NAJUKLETIJI FILM SVIH VREMENA DOBIVA REMAKE Jedna glumica je umrla iznenada u 12. godini, druga je zadavljena...

 YouTube
Najpotresniji je bio slučaj smrti Heather O'Rourke, koja je glumila opsjednutu djevojčicu Carol Anne u sva tri filma. Ona je u svojoj 12. godini umrla iznenada od srčanog zastoja

Remake kultnog horror filma 'Poltergeist', koji će se pojaviti ovog vikenda, oživio je priču o "najukletijem" filmu svih vremena, kako je često nazivan ovaj hit film iz 1982. Stevena Spielberga. Hororac o najmlađoj kćerki obitelji iz predgrađa koju zatoči zastrašujući duh imao je i dva nastavka, ali u godinama nakon prvog filma nizali su se tragični događaji, zbog čega je proglašen ukletim.

Samo nekoliko tjedana nakon što se Poltergeist pojavio u kinima, glumicu Dominique Dunne, koja je tumačila ulogu starije sestre, zadavio je dečko na prilazu njenog doma u Zapadnom Hollywoodu. Zatim je uslijedio niz smrtnih slučajeva: glumac Julian Beck, koji je glumio suludog propovjednika Henryja Kanea u Poltergeistu II, umro je od raka želuca 1985., a Will Sampson koji je glumio Taylora 'Medicinara' u drugom filmu umro je 1987. od zatajenja bubrega, u 53. godini.

Lou Perrymana, koji je glumio Puglseyja, ubio je sjekirom netom pušteni bivši robijaš u njegovom domu u Teksasu 2009. godine. No, najpotresniji je bio slučaj smrti Heather O'Rourke, koja je glumila opsjednutu djevojčicu Carol Anne u sva tri filma. Ona je 1988. u svojoj 12. godini umrla iznenada od srčanog zastoja.

Oliver Robbins, koji je glumio brata dvije djevojčice, komentirao je za Daily Mail, da nitko iz filmske ekipe nije uzimao tu kletvu zaozbiljno. "Nema kletve - to su samo tragične koincidencije", rekao je Robbins. Nakon tri desetljeća on otkriva da je film bio kolekcija Spielbegovih najgorih noćnih mora koja je imao kao dijete. Spielberg je naročito bojao klaunova i drveća koje izgleda zastrašujuće, što ga je i inspiriralo na pisanje stravičnih scena za malog Robbinsa, kojemu je to bila prva filmska uloga u životu. Kako je film sniman prije uvođenja računalnih specijalnih efekata, glumci su imali izazovan zadatak da odglume sve emocije jednog horor filma, uz fingirano hrvanje s klaunom, primjerice. Ta je scena snimana unazad, kamerom koja je to omogućavala. Tako su omotali klaunove ruke oko malog glumca, te su zatim povlačili klauna, a na filmu je izgledalo kao da klaun ide prema dječaku.

Na snimanju 'ukletog' filma: Steven Spielberg, redatelj Tobe Hooper, glumci James Karen i Craig T. Nelson (foto: Getty)

Nezaboravna scena filma u kojoj JoBeth Williams, Robinsovu majku, napadaju kosturi u dvorištu, bila je posebice upečatljiva jer su producenti i sam Spielberg inzistirali da se koriste prave kosti mrtvih ljudi. No, većina efekata u Poltergiestu nadodana je kasnije pa su mali glumci često zurili u prazne zidove snimajući scene strave i užasa, a redatelj ih je potaknuo tako što im je rekao da zamisle nastravičniju stvar koja im pada na pamet.

Remake Poltergeista, koji od sutra kreće u kina, režirao je Britanac Gil Kenan, a glume Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jared Harris i Jane Adams.

Remake Poltergeista - trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:29